Фондация „Америка за България“ за втора поредна година обявява награда #ВМУЗЕЯСМЕ

ОFFNews 07 март 2017 в 17:37 3626 0

Снимка "Дневник"

В Националния политехнически музей бе обявен старта на тазгодишното издание на наградата #ВМУЗЕЯСМЕ , инициирана от Фондация “Америка за България”.

#ВМУЗЕЯСМЕ бе учредена миналата година и се стреми да поощри музеите, галериите и културните организации от цялата страна да станат още по-гостоприемно място за деца, ученици и цялото семейство и да се отворят повече към обществото.

От днес всички желаещи да участват могат да изпратят кандидатури.

„България е страна с изключително богато културно-историческо наследство, но все още малко организации умеят да го показват и да разказват историята му по начин, разбираем и достъпен за децата. Иска ни се семействата да могат да прекарват повече смислено време заедно, да научават нови неща. Ето защо създадохме този стимул - наградата. Кандидатстването е толкова лесно, просто ни разкажете вашата история и идеи!“, разказа Надя Захариева, директор на област „Изкуства и култура“ във Фондация „Америка за България“.

Мадлен Янева, директор „Връзки с обществеността“ в Националния политехнически музей, който е миналогодишния победител в категория „Най-добра работа със семейства”, сподели, че наградата им е дала крила. За миналата година над 2000 деца и семейства се включват в тяхната инициатива „Семейна събота в музея“. Мадлен каза още: „Музеят е място, където се случват приключения, различни преживявания. Наградата ни даде възможност да получим обществено признание. Кандидатствайте!“

Право на участие имат само юридически лица: държавни, общински, ведомствени и частни музеи, галерии, зоопаркове, ботанически градини и други културни организации, както и организации с нестопанска цел. Участниците могат да бъдат отдавана учредени или наскоро създадени.

Тази година журито е в състав: Яна Бюрер-Тавание, съосновател на платформата за доброволчество TimeHeroes, Олга Ковган, управител на културен гайд „Програмата“, Ива Таралежкова, председател на Форум „Гражданско участие“ и Веселка Въткова, директор „Корпоративни комуникации“ във Виваком.

Кандидатстването става чрез изтегляне и попълване на формуляр за участие и изпращането му на имейл [email protected]. Крайният срок за подаване на формуляра е 30 април 2017 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 23 юни в Етнографски музей на открито "Етър", Габрово, по време на конференцията Кръг „С децата“.

Повече информация ще откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови