Холивудската актриса Дебора Кара Ънгър пристигна в София

Невена Илиева 14 март 2017 в 16:22 7786 0

Холивудската актриса Дебора Кара Ънгър пристигна в България от Лос Анджелис, за да стане част от журито на Международния конкурс на София Филм Фест. 

Тя си е партнирала с Никол Кидман, Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Даниел Дей-Луис и Том Круз.

Участвала е във култови ленти като „Катастрофа” (1996) и „Играта” (1997) на Дейвид Финчър, който ще бъде представен от нея лично на София Филм Фест.

Когато не е на снимачната площадка, Дебора разделя своето време между Ванкувър, Лос Анжелис и Берлин.

Дебора Кара Ънгър има във филмографията си над 65 филмови и телевизионни роли и е работила с режисьори като Дейвид Финчър, Ищван Сабо, Дейвид Кроненбърг, Норман Джуисън.

Тя идва за първи път в страната ни и сподели: "Първо искам да кажа, че съм благодарна, че съм част от София Филм Фест. Това е един много добре организиран фестивал, с много силни заглавия, откакто съм тук не съм излизала от киносалона", призна тя за най-престижния фестивал за кино у нас.

Тя ще обсъжда международните заглавия, включени в конкурса на фестивала, заедно с румънския режисьор Кристи Пую, филмовия експерт Манфред Шмит, режисьорът Елица Петкова и актрисата Анжела Недялкова.

Анжела Недялкова

За международният конкурс са София Филм Фест Кристи Пую, който е и председател на журито, сподели: "В крайна сметка не е най-важна наградата, тя не отваря вратата на голямото кино, тя ти помага да стигнеш до нея. Наградата има значение, но само до един определен момент."

"Най-важното е един филм да продължи да живее и след финалните надписи", пък каза младата и успешна българка Елица Петкова, която нашумя с филма си "Жалейка".

От своя страна Анжела Недялкова сподели, че ще търси "нов вид изживяване във филмите, които ще гледа на СФФ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови