Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Порно" на кино, продължението на "Трeйнспотинг"

Бистра Величкова 11 март 2013 в 12:06 8390 1

"Порно" - роман на Ървин Уелш, който ще бъде екранизиран през 2016 г.

След години на слухове, британският режисьор Дани Бойл потвърди плановете за продължение на "Трейнспотинг". Екранизацията на втората част е на книгата "Порно" на автора на историята Ървин Уелш. Филмът се очаква да излезе през 2016 г.

Джон Ходж, сценарист на "Трейнспоринг", "Плитък гроб", "Луд живот", както и новия му филм "Trance", вече се е заел с адаптацията. Това съобщава сайтът "The Film Stage".

Очаква се "Порно" да събере оригиналния актьорски състав на предишния филм, включително Юън Макгрегър, който в последно време изразява сериозен ентусиазъм за идеята за продължение.

"Ще бъде чудесно, ако "Порно" излезе през 2016 г., тъй като тогава ще се навършат 20 години от излизането на "Трейнспотинг". Идеален момент да се запитаме къде отлетя времето?", казва Дани Бойл.

Плановете съвпадат и с новата вълна на интерес към "Трейнспотинг", след като Бойл режисира откриването на олимпийските игри в Лондон. Шумът около нея донесе на филма ръст от 5800 % на продажбите в Amazon.

Романът "Порно" на шотландския автор Ървин Уелш е публикуван през 2002 г. Той е продължение на книгата му "Трейнспотинг" (1993 г.). "Порно" разказва за живота на героите от "Трейснпотинг" 10 години по-късно. Пътищата им отново се пресичат, този път заради порнографския бизнес, а не заради хероина. Въпреки това и тук се наблюдава сериозно участие на наркотици, особено кокаин. Също така се появяват и някои герои от "Лепило" (2001 г.)

Новината за екранизацията на "Порно" идва преди тазгодишната премиера на новия филм на Бойл - "Trance". Очаква се продукцията да излезе на 27 декември. Филмът е трилър и разказва за крадец на картини, чийто последен обир завършва с побой от мафиотски бос, след което той се оказва с изгубена памет и без спомен къде е оставил откраднатия шедьовър на Франсиско Гоя. Във филма участват Джеймс Макавой и Венсан Касел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!