„Саломе“ на Оскар Уайлд за пръв път на българска сцена в Армията

ОFFNews 16 март 2017 в 14:30 7389 0

„Саломе“ – прословутата пиеса на Оскар Уайлд, ще се качи за пръв път на българска сцена, с премиера в Театър „Българска армия“ на 23 и 24 март от 19 ч. Историческата трагедия, е под режисурата на Диана Добрева, която ще изиграе и самата Саломе.

Пиесата е песен за света, който не е готов за Веста и Вестителя. За едничката Вест, която заслужава очакване – идването на Спасителя.

От пашкула на пророка изпълзяват пеперудите на страстта. Шарките по крилете са азбука на злото. Бог избледнява, докато отсечената глава на пророка пада върху сребърното блюдо като нафора за безверници.

Саломе е магнетичната юдейска принцеса, дъщеря на Иродиада, която всички гледат, всички желаят, без един. Невъзможната й любов към Йоан Кръстител я превръща в чудовище. Забраненият поглед на изкушението и страстта са смъртната присъда на пророкът.

Вдъхновена от библейската история за пророка Йоан Кръстител, пиесата е написана през 1891г., но й е наложна тежка цензура. След смъртта на Оскар Уайлд през 1900 г. обаче става широко популярна.

Билети за постановките на Театър "Българска армия" може да закупите онлайн тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови