Smallman и Иван Шопов записаха нов материал в "Kore Studios London"

ОFFNews 27 октомври 2016 в 15:15 5081 1

Както бе планирано, Smallman заедно с електронния и визуален артист Иван Шопов (Cooh, Бalkansky) се затвориха в "Kore Studios" в Лондон, за да запишат съвместна музика под ръководството на продуцента Джордж Апсиън, работил през годините с Motorhead, Florence & The Machine, Kasabian и много други.

Момчетата се върнаха от Англия, вдъхновени и заредени за концерта в клуб "Terminal 1" на 17 ноември и бързат да споделят преживяното.

За седмицата, прекарана в "Kore Studios", музикантите са впечатлени от сериозния професионализъм и изключително високото ниво на работа и звукозапис. Песните за записани в рамките на няколко ударни целодневни сесии, като не само smallman и Иван Шопов са вдъхновени от работата на англичаните.

Самият продуцент и собственик на "Kore Studios" не пести похвалите и сериозното уважение към българските музиканти. Според думите му, нивото на работа и подготовка на много от инди бандите от Острова, с които работи, е много по-аматьорско от бруталната отдаденост и професионализъм на smallman. Дори по време на записите е викнал сътрудниците си, за да демонстрира високата класа на smallman и Иван Шопов. Продуцентът уверява групата, че гордо може да застане до най-големите имена от световната музикална сцена, с които е работил.

„Smallman буквално ме отнесоха! Не мога да повярвам колко оригинална е тази банда, колко вдъхновяващи са песните ѝ, какви невероятни музиканти и страхотни хора са те. Звученето им е толкова вълнуващо – не съм слушал такова нещо преди и съм щастлив, че работя с тях по този запис и дълбоко вярвам, че ще е много силен и впечатляващ”, разказва Джордж Апсиън във видео, заснето по време на записите.

По време на престоя си в Лондон smallman са и специален гост на концерта американската дуум метъл сензация Subrosa в култовия клуб "The Underworld". Самите американци са впечатлени от шоуто на българските си колеги, а чуждата преса сипе суперлативи за smallman.

Smallman и Иван Шопов ще представят съвместния си албум с ексклузивен концерт в клуб "Terminal 1" на 17 ноември, а специален гост на събитието ще бъде дамската фолклорна формация Avigeya. Билети по 15 лева се продават в мрежата на "Eventim", а в деня на концерта и на входа на клуба, ако има останали, ще струват 18 лева. Количеството е ограничено до 400 броя и групата кани феновете си да закупят билети предварително, тъй като интересът, очаквано, е много висок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови