Стотици посрещнаха новия роман на Константин Трендафилов "Затворисърце" (галерия)

Николаос Цитиридис 22 март 2017 в 09:45 19108 0

Снимка Драгомир Дончев

Премиера на книгата Затворисърце

Над 600 души препълниха столичния клуб "Терминал 1", за да посрещнат излизането на новата книга на писателя Константин Трендафилов - романът "Затворисърце". 

Феновете на младия поет вчера бяха първите, които се сдобиха с романа на Трендафилов.

На премиерата водещ бе поетът Илиян Любомиров, а за книгата от сцената говориха Марин Бодаков, поетесата Рене Карабаш и писателката, поетеса и пазител на съвременната литература – Божана Апостолова.

Кулминацията на вечерта бе, когато писателят Трендафилов помоли своите фенове да извадят телефоните си и да излъчат на живо във Фейсбук неговите последващи думи, като така не само присъстващите, а хиляди други станаха свидетели на премиерата чрез силата на социалните мрежи. 

Авторът на стихосбирката "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого" обяви, че освен на книжния пазар, книгата "Затворисърце" ще може да бъде купена и за е-книги на цена "колкото прецениш", като това на родната литературна сцена се случва за пръв път. 

Трендафилов каза, че не авторът трябва да определя колко струва творчеството му, а всеки сам трябва да даде цена на изкуството. 

В деня на премиерата на "Затворисърце" Трендафилов имаше и друг повод да се радва - "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого" се нареди на второ място в класацията "Любима книга на България".

След края на представянето над час отне на Константин Трендафилов да подпише книгите на своите фенове, първи сдобили се с копие от "Затворисърце". 

Книгата от днес вече може да бъде открита и по книжарниците, а повече за атмосферата от вчерашната премиера може да видите в галерията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови