Terravore ще подгряват траш метъл бандата Suicidal Angels в София

OFFNews 21 февруари 2017 в 17:49 3724 0

Гръцката траш метъл банда Suicidal Angels се завръща в София на 23 февруари в "Mixtape 5". Те не само ще представят новия си шести студиен албум - "Division of Blood", но ще изпълняват и по-стари хитови парчета. Освен тях на сцената ще се качи и една от най-обещаващите български траш метъл банди – Terravore, която ще даде подходящ старт на вечерта.

Момчетата от Terravore свирят изключително качествен олд скул траш и дет метъл, макар бандата да е създадена едва през 2015 г. от Калин Бъчваров и Иван Лазаров. Първоначално групата се подвизава с друго име и барабанист, но с присъединяването на Трендафил Трендафилов момчетата придобиват сегашната си визия. Родният им град е Варна, където често правят концерти, а през есента на 2015 дори правят съвместно турне с гръцката банда Warhammer. Няколко месеца по-късно трашърите влизат в студио, за да запишат и първото си демо - "Apocalyptic Impact", което се издава дигитално като мини албум (EP) на 6 март 2016 г.

След пускането на албума Terravore взимат участие на няколко по-големи мероприятия в страната като феста Thrash Before The Spring, Sea Of Black 2016, рожденият ден на клуб "Metal Force", както и в Румъния - съвместен концерт с Nervosa (Бразилия) в Крайова и отделни дати в Букурещ и Констанца. В началото на 2017 Terravore спечелиха и второ място в онлайн конкурса Rec Your album professionaly for free, което означава, че има какво да очакваме от талантливата банда.

За краткото време на сцената Terravore доказват, че имат огромен потенциал и се приемат много добре от феновете на траш метъла. Участието им като подгряващата банда за концерта на Suicidal Angels ще е само още една стъпка нагоре към успеха.

Промоционални билети на цена от 25 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на "Eventim". След изчерпването им билетите ще се продават на цена от 30 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови