Рекорден интерес към инициативата "Журналисти в училище"

Получени са 49 кандидатури за участие в инициативата #ЖурналистиВУчилище

OFFNews 16 март 2017 в 12:47 2005 1

Общо 49 кандидатури от 47 училища в 40 населени места на страната бяха изпратени за участие в инициативата „Журналисти в училище“ до 13 март, когато приключи крайният срок за кандидатстване.

Интересът към инициативата тази година е повече от два пъти, сравено с миналата, когато бяха получени 23 кандидатури от 18 населени места. „Журналисти в училище" набира все по-голяма популярност в цялата страна. Изпратените заявики за участие от столицата са само 5 от всички 49. Две от кандидатстващите училища са изпратили по две покани към различни журналисти. Списък с кандидатитe e публикуван тук.

Общественият съвет на Фонд „Валя Крушкина“ ще разгледа и оцени изпратените кандидатури. Критериите, по които ще бъдат оценявани кандидатите са: мотивация за участие в инициативата и проявен интерес от страна на учениците. След като приключи оценката, екип на ФРГИ ще се свърже с одобрените кандидати. Срещите с журналисти по места ще проведат в периода 20 март 2017 г. – 20 юни 2017 г.

„Журналисти в училище“ е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и има за цел да  повиши медийната грамотност на ученици от горен курс на обучение, да стимулира сформирането на гражданска позиция сред подрастващите и  да провокира интереса им към журналистическата професия.

Партньори на четвъртото издание на „Журналисти в училище" са: OFFNews.bg, mediapool.bg, БНТ, BTV, Nova TV, Bulgaria on air и BIT.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови