Из делниците на един луд (23-27 януари)

Тони Филипов, д-р 30 януари 2017 в 12:44 33986 17

Понеделник, 23 януари

Две добри новини за българите в един ден. За всички българи. Освен може би за поета Леонидов… Но да не го заричаме. Българската анимация "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев, създадена по разказа на Георги Господинов, е номинирана за "Оскар" в категория "Късометражна анимация". Филмът е заснет с продуцентството на Националния филмов борд на Канада, за който Ушев работи от години, но това не ни отнема правото да се гордеем. Само на Вежди и компания го отнема.

Втората новина научавам от OFFNews: „След циркаджийската драма "Ирина-Кристалина", с която шашнахме света, сега страната ни има истински повод за гордост... Мариана Коцева оглави Евростат… Постът на Коцева нито е дирижиран, нито квотен. Дължи се изцяло на нейните лични качества.“

Напълно сме съгласен с колегите. Дори само снимката да погледне човек, ще се убеди, че госпожата се е издигнала с акъла си. По друг начин не би могло. Явно си е кадърна.

Българи! Юнаци!

Лилито Павлова вика за състоянието на пътищата: дупките са много, но за сметка на това са дълбоки. „Нормално е, вика, с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това - асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси…"

И веднага разни келеши почнаха да питат саркастично само у нас ли ги има тия ниски температури и амплитуди. Естествено, че не само у нас, а и на други места по света. Но е възможно там да няма някои фактори, които действат у нас. Само у нас ли става истинско кисело мляко? Само у нас. Зер другите народи немат овце, тучни пасища и т.н.? Само у нас ли става истинско кисело зеле? Само у нас. Ако не знаете, по нашите земи зелето е пренесено в началото на новата ера, но е било познато хиляди години преди това на египтяните, китайците, римляните… И само на българите им става киселото зеле. Еленският бут, банският старец?! Това, както доказа науката, се дължи на специфичните кисели бактерии, които се въдят само тук. И сега, следете ми мисълта, ако не ви затруднява. Ами ако съществува и някакъв Асфалтобацилус булгарикус, който вкисва асфалта по-бързо отколкото по други места? Помислете, резонно е, не ли? И като се съгласите с мен си помислете още дали не е възможно някаква такава още неизвестна бабалюга да ни вкисва и демокрацията и другите работи, които по света стават, а тука не? Възможно е, как да не е!

Пътищата рано или късно ще се изживеят, помнете ми думата. Ето, чета, че руски учени били на път да създадат летящ автомобил, който ще може да излита почти вертикално и да каца на неравен терен.

Дето рекъл оня японец, какво ли няма да измислят, само и само да не си оправят пътищата.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов-Прабългарина наговори едни простотии по телевизора… Ако някой се е чудил защо му викаме Прабългарина, като прочете и вече нема да се чуди.

„Радев е човек без биография. Тоя е просто един шофьор на самолет… Радев е абсолютно случайно попаднал в политиката и не може да ми дава акъл за нищо… Радев е един човек дошъл от никъде, а и ми доведе в НС една дълга жена със себе си. Какъв е тоя? Каква е тая дълга жена?! Какво прави тя тук?!"

Ако сте забелязали, анатомично компактните много се дразнят на дългите. Все едно са пораснали за тяхна сметка. Деси наистина е дълга, но какво от това. Важното е да е човек. Жената е много важна за успехите на един мъж. Погледнете например Григор Димитров. Докато спортуваше с Шарапова кариерата му циклеше. Откак се хвана с Никол Шерцингер, не могат да го спрат. Тука мога да продължа и за разликата между руското и евроатлантическото влияние, но не искам да политизирам.

Проблемът при Радев е, че за него ще се грижат три жени. Освен тази „дългата“ има и две широки. Дано да е мъж за три жени, иначе ще му вземат здравето.

„Трябва да се знае, вика Симеонов, че в това народно събрание е събран елитът на нацията. Хубав, лош - това е. Тук има много интелигентни хора, но има и много тъпанари!"

Тъпнарите и сами ги виждаме, а интелигентните ще ги приемем на доверие. Но ще ви кажа нещо за успокоение. Светът върви към изпростяване.

Чета в „Стандарт“ разтревожена дописка: „Умните хора изчезват“. Ама не само от България изчезват, а изобщо, като вид изчезват. Остават само простите и средно умните.

Учени наблюдавали живота на 110 хил. исландци (една трето от тамошното население) и анализирали ДНК-то им. И стигнали до извода, че увеличаването на нивото на интелигентност има отрицателно въздействие върху перспективите за създаване на потомство. Умните оставят по-малко потомство, а понякога и никакво, децата им също. Докато простите се размножавали по-лесно. Демек, да си интелигентен не е рентабилно в еволюционен план. Според учените делът на хората с повече умни гени е намалял в сравнение с 1990 г.

Казвам ви го това, за да спрем да се самообвиняваме. Борисов е дошъл на власт по еволюционни причини, а не щото ние сме прости и бълбуци. И Валери Симеонов затова сме избрали… А и това, дето ние наистина сме прости, пак е по еволюционни причини. Иначе щяхме вече да сме изчезнали.

Всичко на този свят е едно за друго.

Вторник, 24 януари

Българите продължават да жънат успехи по света. Григор Димитров на полуфинал в Мелбърн. Ще бори Надал. А Красимир Анев се окичи със среброто на Европейското по биатлон, на секунди след казака Логинов.

Българи! Юнаци!

Политическите наблюдатели забележили, че от 17 януари насам Тръмп не е споменал нито веднъж името на Путин. Което е в силен контраст с предишното му поведение да хвали руския президент с по три туитъра в час. Руският политолог Андрей Пионтковски свързва тази промяна с предизборния компромат, че в Москва Тръмп е правил бунга-бунга с руски проститутки. И по-точно с коментара, шегичките под кръста, които Путин си направил на 17 януари. В този коментар, чисто по Фройд, Путин се изпуснал и се издал, че проститутките (той ги нарича девойки с понижена социална отговорност) са пратени от руските служби. Путин просто не можал да се сдържи да не се похвали. „Този човек, каза Путин пред журналистите, който много години се е занимавал с организирането на конкурси за красота, общувал е с най-красивите жени в света… Трудно мога да си представя, че той е изтичал в хотела да се среща с нашите девойки с понижена социална отговорност. Макар МОИТЕ да са без съмнение най-добрите в света…“ „Моите“, демек агент-проститутките…

Все си е друго да усетиш приятелството на бялата мечка на собствения си такова…

И на Тръмп предполагам му е станало много драго. Първите резултати вече са налице. Тръмп предложи създаването на зони за сигурност в Сирия, без предварителни консултации с Москва, която се смята за доминиращ играч там, без дори да каже на рашките.

В края на седмицата, след срещата си с Тереза Мей, Тръмп още повече ще се втвърди. "Много е рано да се говори за сваляне на санкциите срещу Русия."

Как рано, бе?! Некои хора в София създадоха вече Европейско Тръмп общество, на него му било рано… Да си американски президент и да ти гласуват доверие такива видни русофили като Шаренкова, Гестапото, Борето Цеков, Сашо Томов и ти така да им препикаеш надеждите!

Сряда, 25 януари

Какво става с нас, какво така се засилихме изведнъж? Борисов още не е напуснал МС и успехите заваляха.
Данните за активността на членовете на ЕП показват, че зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заема 9-о място сред всички 751 евродепутати. Един от най-дейните.

Пък Станишев, който дома не получи нужното уважение, е избран за зам.-председател на една от важните комисии в ЕП - за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Йордан Ангелов, ученик от Първа езикова гимназия във Варна, спечели първо място на теста за интелигентност на МЕНСА със 100% правилни отговори. Това му носи внушителните 156 точки и го прави най-интелигентния човек в света в тази възрастова група.

ДПС-Кърджали иска Доган в парламента… Всъщност, това не му е мястото тук при успехите.

Радан Кънев пред OFFNews: „Нова република“ няма да е партия. Тя ще помете политическата система. Целта е безусловна капитулация на мафията.

Малко ме е срам, но не разбрах какво точно ще е „Нова република“. Може би Радан би трябвало да се срамува, щото кашата е в неговата глава, но ние сме като Бойко Борисов, търсим вината първо в себе си. Уж новото формирование ще е надпартийно, но го създават хората от ДСБ и с парите от държавната субсидия на ДСБ. Няма да е партия, но ще се коалира с партиите и ще се бори за властта, за да преоснове републиката. Уж нова, пък на първия ред все стари муцуни. Уж алтернативна на ГЕРБ, пък и Митоди се пъчи най-отпред… Митоди, дето досега не е бил два пъти депутат от една и съща партия.

Дано не сме прав, но ни се струва, че Радан живее в перманентно пълнолуние.
Пък на сайта на Нова телевизия пише, че партията на Радан щяла да се казва „Народна република“. То може и това да излезе…«Хотели как лучше, а получилось как всегда».
Излезе поредният доклад на ЕК за това как се справяме с правосъдието и вътрешния ред. Не се справяме. Оценката е тройка с дуфалак. "На този етап не може да се заключи, че показателите са изпълнени в задоволителна степен." Даже тоя път липсва и куртоазното „има политическа воля…“ Десет години нямаше резултати, но имаше воля. Сега и нея няма.

Но за сметка на това пък ЕК най-после е забелязала зависимостите в медиите като пречка за реформите и фактор за корупцията. "Българската медийна среда се характеризира често с ниска степен на независимост и неефективно прилагане на журналистическите стандарти, което оказва отрицателно влияние върху обществения дебат относно реформите.“

Изключение трябва да се направи само за флагмана на пресгрупата на медийния империалист Пеевски в. „Монитор“, който е тръгнал на поход срещу дезинформацията и манипулацията. Къде го чукаш, къде се пука.

Междувременно "Прозрачност без граници" публикува Индекса за възприятие на корупцията за 2016 г. България е на 76-о място от 176 наблюдавани страни. И последна след членките на ЕС.

В доклада на организацията се казва, че в страните с популистки лидери, дошли на власт с обещания за промяна на статуквото и премахване на корупцията, този проблем се задълбочава. Това, разбира се, е обобщение, но идеално пасва на нашия частен случай.

Ало, пенсиите! Забравете това с ябълката. Нещата стоят по друг начин: An orgasm a day keep the doctor away. Екип учени анализирали данни за половия живот на 32 000 здрави мъже в продължение на 18 г. и установили, че при тези, които са еякулирали 21 или повече пъти месечно, рискът от рак на простатата бил с 22% по-нисък, отколкото при мъжете, които са получавали оргазъм между 4 и 7 пъти на месец.

22%. Само 22!

Вижте какво, я си яжте ябълката!

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

18

МБ

02.02 2017 в 10:26

Няма сделка - Майкъл Болтън.

12284

17

ДидоВъТъ

01.02 2017 в 10:35

@ 13 И кое му е лошото на плащането,Куме?Всеки пише за пари-някои за повече,други за по-малко.Ако човек си използва главата и по предназначение,тогава всичко е наред.Ама има алабаши,които не помнят или удобно забравят к'во/'що/кои/дека и кога.Е за т'ва и си го четем доторето,па и хумора му е читав.Недоволни винаги ще има.И вий сте като оня старик от вчера,по NOVA,дето за мръсния въздух у София му били виновни "милион и половина стари,западни коли"!Щото,нали в Подмосковието само на лади,запорожци и УАЗ-ки бичат?

11738

16

KumaLisa

31.01 2017 в 18:01

Ако МБ означава Марлон Брандо - имаме сделка :)

11977

15

МБ

31.01 2017 в 14:21

Не MTFKR (знам какво е), а МБ, това са инициалите ми. А ти кума Лиса ли си?

Лисичка мамина зладка...

11738

14

KumaLisa

31.01 2017 в 00:01

Какво ми триете постингите? Нека тоя конформист MTFKR да каже за кво се бори! Селянин.

11738

13

KumaLisa

30.01 2017 в 23:54

Определено прави впечатление, че в сайта reduta.bg на Тони доктор, са събрани и пишат можещи професионални журналисти. Друг е въпросът, чете ли някой техните полюции, на кой му дреме за тяхното мнение и изобщо, какъв е смисълът да се прави всичко това, защото едва ли някой ще си прави труда да пише, макар и глупости, за тоя дето клати гората? Ето и отговорът:

http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/45129-%20Amerika-za-Balgariya%20-si-plati-na-dve-nacionalni-televizii-otrazya vaneto-na-izborite-v-SASht

Хвърлете един поглед на цялата статия (тя е кратка) за да видите на кой и за какво дава пари Фондация „Америка за България“. Между тях е и сайтът reduta.bg, а това е цитат с точния текст:
Крупната сума от 290 720 лв. получава сдружение „Редута БГ“ на Стойко Тонев. НПО-ото стои зад едноименния малък сайт, а целта на гранта е гръмка: „Консолидиране на аналитичната журналистика“.

Така че, както се изразяват нашите братски английско говорящи народи – NO COMMENT.

12139

12

iliyapopov

30.01 2017 в 20:37

Язък, не можах да прочета цялото писание, защото стигнах до любимата ми дума "номиниран" в третото изречение! Докторе, поне ти не употребявай "номиниран","инициирам", "в тази връзка" и т.н.Някакъв глупендер като каже някоя "купешка " дума и всички като папагали повтарят ли повтарят.Ама иначе се бъзикаш с ББ и ЦЦ и приказките им!

11977

11

МБ

30.01 2017 в 18:58

Като се сетя Балкански как се умилкваше пред Доктора в Редута, леле, леле...Ама там се подвизаваше с името си, тук е "под вънкашност чужда и под име ново"

11977

10

МБ

30.01 2017 в 18:47

... Балканския все е омерзен, а на мен ми се повръща от речника му: толерасти, соросоиди, еврогейски съюз, дедо Шорош, седерасти и т.н. Как да не повърнеш? Да, ама модерацията не ги цензурира.

Тен майнъсите, цвъкате ли, цвъкате ли минуси?

Цвъкайте, цвъкайте…