"4 години шеф на клиника и нямам ценз за директор на Пирогов?"

Димка Атанасова 27 февруари 2017 в 17:03 14019 4

"4 години шеф на клиника и нямам ценз за директор на Пирогов?"

С тези думи новоназначеният директор на института за спешна помощ д-р Асен Балтов се обърна към журналисти на пресконференция, организирана по повод срива в травматологичното отделение на болницата. Балтов лаконично поясни, че има всички необходими дипломи и удостоверения за поста.

По темата с конфликта между новия ръководител и екипа на детската травматология Балтов коментира, че до момента молба за напускане е подал единствено завеждащият Клиниката по детска ортопедия и травматология д-р Атанас Кацаров. Директорът на Пирогов заяви, че е звънял два пъти на д-р Кацаров да го покани на среща, но до момента колегата му не се е отзовал. 

Балтов бе категоричен, че травмотологията не се нуждае само от козметични промени и добави, че това отделение ще бъде използвано като буферно, тъй като ремонт предстои и в част от Детска коремна хирургия и Детско гръдно отделение, които ще бъдат ремонтирани в рамките на следващите 4 месеца.

На обвиненията от страна на д-р Кацаров за разпръсването на клиниката на 5 места в болницата, шефът на Пирогов обяви, че не е съгласен и че се прави добра организация, за да бъдат децата гледани по-добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови