Д-р Валентин Павлов: Атакуват ме политически, не съм убиец

OFFNews 17 март 2017 в 16:27 5528 1

д-р Валентин Павлов, кандидат за депутат от коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“

Кандидат-депутатът д-р Валентин Павлов (Реформаторски блок-Глас народен), чийто имунитет бе свален по разследване на починало при зъболекарско лечение дете, изпрати отворено писмо до медиите със своя позиция за трагичния случай.

Повече от всеки друг искам истината да се докаже с факти и документи. Кампанията срещу мен е политическа. Не съм убиец, посочва стоматологът. 

"Прокуратурата съобщи официално, че не е имало информирано съгласие от страна на родителите преди операцията, въпреки че там разполагат с копие от него, добавя той и казва, че в подробности ще говори за случая след изборите.

Пълният текст на писмото:

Отворено писмо

Пиша тези редове, защото смятам, че имам право на отговор. Повече от всеки искам истината за този трагичен случай да се докаже с факти и документи, но мисля, че преди всичко той не трябва да бъде повече политизиран.

Кампанията, която започна срещу мен е политическа, нямам съмнение в това, защото се случва точно в този момент, когато съм водач на листа. Инцидентът бе през юни 2016 г, но му се дава гласност след девет месеца в разгара на предизборната кампания. Трагедията е огромна за семейството и близките на Алекс, но и за нас като родители и лекари. Важното е, че и двете страни искаме истината.

Аз съм положил Хипократовата клетва, за да помагам на хората и да съпреживявам тяхната болка. Не съм убиец! Не съм лъжец! Понякога се сблъскваме като лекари с тежки диагнози и непредвидими състояния, точно такова се оказа и малигнената хипертермия.

Не се крия зад имунитета си, отказах се от него сега, ще го направя и като народен представител, защото няма да се откажа от пътя, по който съм поел. Няма да допусна повече да се спекулира с тази трагедия и да се използва в политическата надпревара, това противоречи на моралните ми принципи.

Прокуратурата съобщи официално, че не е имало информирано съгласие от страна на родителите преди операцията, въпреки че там разполагат с копие от него. А майката на Алекс днес сама потвърди в ефира на Нова телевизия, че е подписала такова съгласие. Заради множеството неизяснени твърдения като това, ще спра до тук!

Категорично заявявам, че след изборите, още на 27 март, съм готов да коментирам пред медиите всички подробности. Ще представя и всички документи, копията от направените проверки и становищата.


Д-р Валентин Павлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови