Слънце и облаци днес, температурите ще са до 23 градуса

OFFNews 25 март 2017 в 07:33 2807 0

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Значителна ниска облачност ще има над Североизточна България, а разкъсана средна и висока - над Западна.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирани от „Фокус”.

Около и след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява и към края на деня над повечето райони ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд.

Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е до умерен, по Черноморието и временно силен и с него ще започне да прониква хладен въздух.

Дневните температури в Североизточна България ще се понижат значително, а в останалата част от страната ще се задържат сравнително високи. Максималните ще бъдат от 11°-12° в Североизточна България до 22-23° в югозападните райони.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март – ще се понижава.

Над Черноморието облачността ще се увеличи, но все още без валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток.

Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и в следобедните часове ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, а над 2300 метра - сняг. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 5°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови