В какво се превърнаха арените от игрите в Рио

Половин година по-късно олимпийските обекти тънат в разруха

OFFNEWS 21 февруари 2017 в 20:01 2504 1

С пълно право може да се каже, че Рио де Жанейро се превръща в поредният град, който страда от олимпийското си наследство. Половин година, след като огънят на игрите бе загасен, олимпийските обекти останаха без ангажименти, но и без елементарна поддръжка. В момента почти всяка спортна арена се нуждае от сериозен ремонт.

Олимпийският парк е безлюден и от птичи поглед прилича на изоставена индустриална зона.

Олимпийският басейн, в който Майкъл Фелпс спечели своите последни олимпийски медали, вече е без част от фасадните си панели. Провеждането на състезания в него е невъзможно.

Легендарният стадион "Маракана" изглежда добре отстрани, даже през декември Зико организира благотворителен мач в подкрепа на близките на загиналите при катастрофата с отбора на Чапекоензе. В началото на януари стадионът бе затворен заради дългове на фирмата, която го стопанисва на концесия. Тя от своя страна се съди с част от изпълнителите на ремонта и организационния комитет на игрите.

Само за два месеца без грижи за огромния стадион бяха достатъчни на вандалите, за да счупят хиляди седалки, а тревата вече е за смяна. 

Босоногият бразилски футбол превзе и олимпийския парк.

Май със зелената вода изглеждаше по-добре.

И тук е нужен основен ремонт.

В Рио за първи път след игрите през 1900 и 1904 г. имаше олимпийски турнир по голф. За изграждането на крайбрежното голфигрище бяха похарчени милиони долари. Днес там няма сериозни състезания, то не е част от програмата на топ играчите и затова поддръжката му е символична.

Олимпийският тенис център си намери приложение - преди две седмици той бе домакин на приятелски мач по... плажен волейбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

21.02 2017 в 20:53

Поне изкараха една олимпиада.
Всичкият бетон, който се изля някога из планините в очакване на зимна у нас, си изгни преди изобщо да се зададе такава.