БСП организира вот на недоверие заради Бокова, АБВ го подкрепя

OFFNews 28 септември 2016 в 12:43 4086 5

БСП ще проведе консултации с другите политически сили за провеждане на вот на недоверие към правителството заради смяната на кандидата за генерален секретар на ООН Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова в парламента.  

"Събраха се много аргументи за внасяне на вот на недоверие към правителството за външна политика. Ще поканим на консултации други парламентарни групи, за да обсъдим заедно мотиви за вот на недоверие и ако постигнем съгласие, ще действаме да го внесем”, аргументира се тя и изброи темите, с които БСП не е съгласна - налагане на санкции срещу Русия, бежанците и кризата, средствата за изграждане на нови лагери.  

Левите ще търсят всички партии, които смятат, че тази външна политика е национално предателство към България. 

"За нас тази смяна е резил", каза по-рано Нинова. "Смяната на Бокова е капката, която преля чашата", категорична е тя. 

За да се внесе вот на недоверие, са нужни подписите на 48 народни представители. 

Лидерът на АБВ Георги Първанов каза, че неговата партия би подкрепила такъв вот и коментира в парламента: "Вот на недоверие към външната политика в момента отдавна е наложителен. Толкова бъркотии никой не е създавал. Външната политика на България е слаба, безпринципна и антинационална. Бихме подкрепили всяка такава инициатива".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!