Борисов: Не съм страхлив, винаги влизах пръв в пожара

Запознах се с Тодор Живков, когато Нинова беше активист на СДС

OFFNews 09 март 2017 в 09:24 10206 17

Бойко Борисов

„Да почна да обяснявам колко спасителни операции съм провел, не съм позволил един пожарникар да влезе преди мен в пожара”.

Това коментира в интервю за сутрешния блок на bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод обвинението на председателя на БСП Корнелия Нинова, че е страхлив и затова не иска да излезе на дебат с нея.

Аз много трудно минавам в ролята на друг пол, при нея това изглежда е по-лесно, отговори той на въпрос ще се разберат ли с Корнелия Нинова като мъже.

При трагедията в Хитрино освободих хората от НСО и с една кола отидох и стоях до пожарникарите, които заваряваха цистерните. Сиреч, ако имаше взрив, щяхме да си отидем първи. Според мен там има решителност, там трябва да проявиш смелост. Не съм казал една дума по въпроса, добави Борисов.

Той уточни, че не приема Нинова за враг, а като опонент. „Аз врагове нямам имам опоненти, битката е между БСП и ГЕРБ, между лявото и дясното, не зная защо е този зор да се превърне в лична битка. Аз винаги съм давал път на жените, но има някакви граници”.

Борисов обяви още, че много обича жените, но не обича да му се поставят условия. Затова и не бил женен.

По повод коментари на Корнелия Нинова за връзката на Борисов с Тодор Живков и присъствие на хора от БКП в листите на ГЕРБ, бившият премиер отговори: "С Тодор Живков се запознах, когато Корнелия Нинова беше активист на СДС, когато всички го изоставиха".

ГЕРБ ще победи на изборите на 26 март, убеден е нейният лидер. „26 март ще мине, но е важното на 27 какво ще предложим. Голямата цел е да се направи правителство. След първия ден на създаване на парламента той ще бъде подложен на огромен натиск. Има референдум – 2,5 млн. искат мажоритарни избори”, добави Борисов.

На въпроса възможна ли е коалиция между ГЕРБ и ДПС той заяви, че такава коалиция няма да има и че ГЕРБ е единствената партия, която досега не се е коалирала с ДПС.

Борисов определи загубата на Цецка Цачева на президентския вот като своя лична грешка. "Не участвах в предизборната кампания спрях и министрите. Оставих Цачева и Цветан Цветанов сами да обикалят страната”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

17

Стефан

09.03 2017 в 13:14

Не съм учуден от тия приказки. Като по-млад не заявяваше такива свои подвизи, а за младите мъже това е естествено.
Не че разбирам нещо от това, имам познат, който разбира. Някога, като петел, си мислех че мога да направя нещо с пожар, и се похвалих. Още не съм дочел всички ръководни документи, които дружелюбно тогава ми прати един пожарникар. Макар че той не е генерал от пожарната, прост човек е. Докарва си някой лев от сигурността на десетина милиона души, и като хоби - кръгове от Формула-1.

23293

14

Стефан

09.03 2017 в 12:10

Не, за това най-малко му връзвам кусур. Бившата ми любима последна аспирантка защити миналата седмица с ръкопляскания, и всички знаем за какво става дума. Редом с нея, по ведомствено-политически причини минаха две чудеса, за които още не мога да кажа нищо, понеже пелтеча от бяс. Да кажем, че тоя - нормално. Макар че изобщо не съм учуден от твоята версия за дисертацията, и смятай че я приемам за истинна.
А виж Аз-ът, с думкане в гърдите като маймун ...
Има неща, които колкото и да се правиш на заспал - накрая стават съвсем неприлични.

42249

13

Denis Rizanov

09.03 2017 в 12:08

Като изключим обучението му през всичкото време, което е бил в службите на МВР тази хераковска прасчуга няма,
повтарям,
н-я-м-а
нито едно участие като редови пожарникар в реалния живот.
Запомнете това.

17156

12

aviatora

09.03 2017 в 12:03

Сиреч си лъжец, наглец, хитрец и т.н. нищо хубаво не моье да каже никой.

16008

10

Nik68

09.03 2017 в 11:04

Единствено ми хареса признанието му за Цачева. Останалото - ходи си ги разправяй тези лакардии на бабите в Бояна. Може да хване дикиш. Не ме интересува дебата ви с КОрнелия - ама никак - нямате какво ново да ми кажете. За толкова години да ги бяхте свършили обещанията.

11738

9

KumaLisa

09.03 2017 в 10:53

Бате Боце ви бъзика а вие му се връзвате. Еле па Хорни Корни.

23293

8

Стефан

09.03 2017 в 10:39

А министърките?
Следващия път, когато любимата министърка на пътищата, спре демонстративно в нарушение на ЗДП и Правилникът за приложението му, аз просто ще тресна нейния джип с моя джип. Челно. Моят е брониран не по стандартите на бг-мама, и няма да имам реални щети. Но поне трима случайни минувачи, в следващите две минути ще пуснат във фейсбук драматични картинки с моята умирачка, три дни след това аз ще дам интервю от реанимацията на Пирогов, в което ще помоля за православен поп и духова музика на погребението си, и изборите през март ще са без герб.
Айде спри да дразниш населението, а? Всички имаме героизъм в младостта си, но не всички държим да досаждаме на публиката.
Ш тъ зъмоля.