Дори да бъде глобен, Местан ще агитира и на майчиния си език

OFFNews 08 февруари 2017 в 09:46 9641 4

ДОСТ и НПСД ще се явят заедно на избори, макар и Касим Дал и Корман Исмаилов в миналото да са се изказвали изключително остро по адрес на бившия председател на ДПС. Това коментира пред бТВ сега лидер на ДОСТ Лютви Местан.

Той отбеляза, че Народна партия „Свобода и достойнство” вече има нов лидер - Орхан Исмаилов, и „има нови предизвикателства, които ги задължават да погледнат напред.

Така създаденото „Обединение ДОСТ” според Местан за първи път ще даде алтернатива на електората на ДПС – нещо, което, по думите му, не е по силите на останалите партии.

Лютви Местан обяви, че ще агитира на български език, но когато аудиторията му са само български турци в напреднала възраст, ще им обяснява предизборната си платформа и на майчиния си език – даже и отново да бъде глобен.

Местан коментира, че се е опитал да промени ДПС отвътре. „Докато бях в ДПС съвсем смело се опитвах да променя тази партия – битката с мита за проруската партия. Този мит се оказа жестока реалност. Точно заради този десен курс, заради тази евроатлантическа линия, бях изхвърлен. Сараите не изхвърлят своите предани изпълнители, а се разправят само с тези, които като ценностна система влизат в колизия с тях”, каза атегоричен беше лидерът на ДОСТ.

"Аз бях част от ДПС, но не бях част от образуванието „Сараи”. Това е паралелна, но властваща над ДПС структура", каза още Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

4

Alicante

20.02 2017 в 05:24

Ма какъв му е майчиният език на тоя бе - Владимир Зидаров - не е ли Български? Тоя прави толкова рязко завоите, че няма начин да не се цуне по г*за накрая

15614

2

OTBPAT

08.02 2017 в 09:57

Смело, Седларов... опс, Зидаров :)

77927

1

El Commandante

08.02 2017 в 09:52

Ако и на турски говори така както и на български, шанса старите хора да го разберат е същи толкова нулев.

Не се ебавам...