ЕП изпраща Бареков на мисия в Гамбия, ще прави оценка на изборите

OFFNews 22 март 2017 в 16:45 13077 7

Европейският парламент изпраща Николай Бареков на мисия в Гамбия за предстоящите парламентарни избори на 6 април. 

Бареков е избран за тази задача заради успешните мисии и натрупания опит в областта на укрепване на легитимността на националните избирателни процедури и повишаване на общественото доверие в изборите и правата на човека, посочиха от пресцентъра на партията на Бареков "Презареди БГ".

Бареков ще докладва на ЕП за събитията по време на изборния ден и ще направи оценка на цялата избирателна процедура, така че да се оцени състоянието на демократичното развитие в тази държава към този момент.

Президентът на Гамбия Яя Джаме, който беше на власт повече от 22 години, загуби властта на провелите се през декември миналата година. По-късно се оказа, че в последните си месеци като държавен глава Джаме е откраднал милиони долари, опразвайки държавната хазна и изнасяйки луксозни автомобили с товарен самолет. 

Николай Бареков е единственият български евродепутат в рамките на настоящия законодателен мандат, който е получил дипломатически мисии на 5 континента от парламента и от Групата на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/. Освен множеството командировки в различни точки на Европа заради ангажиментите около Комисията по енергетика и Комисията по екология в ЕП, на които той е член, Бареков е бил на политически мисии в Африка, Азия, Северна и Южна Америка, посочват от пресцентъра на партията.

През октомври миналата година Бареков беше командирован в Колумбия от ръководството на Европейския парламент като част от делегацията, която наблюдава референдума, на който всички граждани на Колумбия изразиха отношението си към постигнатите договорености между правителството и въстаниците от FARC. 

В началото на лятото на 2016 година евродепутатът пък беше изпратен на посещение в Улан Батор, Монголия, като представител на ЕКР в делегацията на Европейския парламент. Пратениците на ЕП, заедно с екип на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), наблюдаваха изборите за парламент, които се проведоха на 29 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

7

Nik68

22.03 2017 в 19:58

Като гледам какви фамозни дестинации - Колумбия, Монголия, Гамбия и се сещам за Нубия преди години. И там да го пратят ще намери и новини и ще има какво да разкаже.

29585

5

Izalina

22.03 2017 в 17:49

И да няма на картата на Гамбия Костинброд, сайкото ще го открие, заклевам се.

42249

4

Denis Rizanov

22.03 2017 в 17:33

Ей че сте злобни всички бе.
барека отива като европейски мисионер. Да ги учи на демокрация. Сайде парче демократ, врял и кипял в партийно строителство и партийно-политическа работа.
Ше цъкат с език местните гамбийски политици и ше се възхищават къв демократ са им пратили от европата.
Кво знайти вий!

29216

3

Лопе де Вега

22.03 2017 в 17:26

Само да питам, има ли още канибали в Гамбия?

Поздрав!

21272

1

Гароне

22.03 2017 в 16:51

Па тия въобще ли не проверяват кой пращат :)