Кадиев събира подписи за депутат с клип във Фейсбук

OFFNews 13 февруари 2017 в 22:24 4442 1

Георги Кадиев

С клип във Фейсбук Георги Кадиев съобщи, че събира подписи, за да се яви като независим депутат на парламентарните избори на 26 март.

Подписите се събират всеки ден между 15 и 19 часа на пазара в "Младост" 1.

Кадиев вече има 2 големи успеха в "Младост". На последните парламентарни избори, той беше сложен на неизбираемо място в листите на БСП, но събра рекорден брой преференции и така пререди фаворитите на партията.

След отделянето му от БСП пък именно неговият кандидат в "Младост" Десислава Иванчева изненадващо спечели изборите и стана първият кмет на новата му партия "Нормална държава"

Явяването на Кадиев и хората му на изборите по този заобиколен начин се наложи, след като съдът отказа да регистрира партия "Нормална държава" и така блокира явяването й на изборите.

Партията беше учредена още през юни. През ноември СГС отказа регистрацията, а на 30 януари ВКС потвърди решението на по-долната инстанция. Мотивът е, че партията не е посочила ясно целите си и начините за постигането им.

Веднага след решението Кадиев обяви, че ще намери начин да участва в изборите и то без да влиза в договорки и безпринципни коалиции. Вместо това ще издигне мажоритарни кандидати.

За издигането на мажоритарни кандидати трябва да се наберат 1000 подписа, но само от многомандатния избирателен район, в който участват. Това е по-трудно, отколкото да се регистрира партия в ЦИК. За нея са нужни 2500 подписа, но от цялата страна.

Досега няма случай на избран мажоритарен кандидат. Най-доброто постижение е на момиче от Варна, което беше подкрепено от Шоуто на Слави след като беше уволнена от министър Асен Гагаузов, защото му направила забележка, че пуши в кабинета си.

Кадиев беше един от малкото депутатите, които предприеха реални действия да прокарат законопроекта на Слави Трифонов за мажоритарните избори в краткото време между оставката на правителството и разпускането на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови