Масови назначения в МОН два месеца преди края на кабинета "Орешарски"

Ваня Кастрева, проф. Валери Младенов и проф. Николай Денков ще са зам.-министрите на образованието

Александра Маркарян 12 август 2014 в 13:30 18093 9

Министър Румяна Коларова с членовете на политическия кабинет на МОН

Снимка МОН

Министър Румяна Коларова с членовете на политическия кабинет на МОН

Масови назначения и преназначения са били извършвани в Министерството на образованието и науката в последните два месеца от кабинета "Орешарски".

108 души са назначени или преназначени в МОН, обяви служебният министър Румяна Коларова днес на брифинг. Коларова отклони журналистическия въпрос за подробности по назначенията с думите, че иска да се запознае с всеки от случаите.

Тя изрази опасения, че е възможно да има нарушения при обществените поръчки за ремонти на училища, но поясни, че тече проверка, след чийто край ще може да говори с категоричност. Румяна Коларова гарантира, че учебната година ще започне навсякъде нормално, дори и в засегнатия от наводнението район на Мизия.

На брифинга министър Коларова представи новия си екип.

Заместник-министрите на образованието в служебния кабинет ще са трима. Ресорният за училищното образование зам.-министър ще е досегашният началник на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева, за висшето образование и науката ще отговаря проф. Валери Младенов - досега зам.-ректор на Техническия университет - София. Ще има и зам.-министър, който да отговаря за европейските фондове и новата Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Той ще е професорът по физикохимия от Софийския университет Николай Денков.

Главен секретар на МОН ще е Красимир Вълчев, а началник на кабинета на министъра - д-р Стойчо Стойчев.

Ваня Кастрева е историк. Била е учител по история и директор на 2 СОУ в София. Началник на Инспектората е от 2006 година.

Роденият през 1960 г. във Враца проф. Младенов досега беше зам.-ректор на ТУ по международна интеграция и връзки с обществеността.

Проф. Николай Денков преподава във Факултета по химия и фармация на СУ. Ръководител е на катедра "Инженерна химия". Носител е на наградата "Питагор".

Красимир Вълчев бе главен секретар на МОН по времето на ГЕРБ и първия служебен кабинет на президента Плевнелиев. Той бе уволнен с идването на кабинета "Орешарски" на власт. Преди да поеме поста в МОН работеше в Министерство на финансите, където отговаряше за подготовката на бюджета в образованието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!