Миков: Общото между християнството и лявата идея е грижата за онеправдания

offnews 01 май 2016 в 09:34 6660 29

"Поздравявам Ви за Деня на труда. Първи май е един велик за човечеството ден, който тази година съвпада с православния Великден. Поздравявам Ви и за двата празника. Лявата идея и християнството споделят грижата за слабия и онеправдания. А силата на слабите винаги е била в единството и вярата в идеите."

С тези думи лидерът на социалистите Михаил Миков поздрави симпатизантите си по повод Международния ден на труда - 1 май, който тази година съвпада с православния Великден.

В приветствието си лидерът на БСП припомня, че Денят на труда и на международната работническа солидарност води началото си от многохилядната стачка на американските работници и профсъюзи на 1 май 1886 г. "Протестите им в Чикаго са потушени с полицейско насилие, жертви и смъртни присъди. А са искали просто 8-часов работен ден! Затова днес честваме социално-икономическите постижения на работническото движение", допълва той.

"Толкова далеч назад е тази дата, а на Първи май сега, като че ли исканията на онези работници от 19 век отново звучат актуално – и в Чикаго, и в Тексас, и в Алжир, и в Бургас. Отдавна извоювани придобивки за наемния труд по цял свят ерозират под натиска на силните на деня – финансовият капитал, корпоративният интерес, неолибералният модел. И това не става само в отношенията между капитала и труда, но и в междудържавните – можем да се запитаме например, защитени ли са правата на европейските работници в едно не много ясно на широката публика „трансатлантическо партньорство”. И да поискаме обяснение от авторите му и от двете страни на океана", пише Миков и честити 1 май "с пожелания отново да е празник".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13859

27

Daering

02.05 2016 в 15:15

Наистина, толкова ли е трудно човек да пусне търсене на Северна Корея + религиозни свободи + преследване на християни?

Всеки един отделен линк ще ви разкаже за реалната обстановка в Северна Корея. Приоблизително 100000 активни християни, събиращи се в нелегална Църква, преследвана от властите като нелегална. Нулева религиозна и политическа свобода, а тези, които имат верски или политически различия от официалното статукво са преследвани.

Протежаанието на Библия, изповядването на Христос, притежаването на религиозни символи или провеждане дори на неформални събирания с религиозен подтекст се наказват от властите. Уличените в тези престъпления завършват в лагери (нашите ДРУГАРИ си имат лагери, като всеки ужававаш себе си режим), осъждани и според откъслечни данни, до сега около 20000 екзекутирани по религиозни причини.

И всичко това, на фона на Севернокорейската конституция, която гарантира религиозни свободи. Балкански, да не си се подвел от нея, нещо?

77927

26

El Commandante

02.05 2016 в 12:56

"планирам Куба с тема на посещението - цигарен туризъм"

Не е хубаво да лъжеш, да знаеш.

"-Бехме в Куба за риба.
- И хванахте ли нещо?
- Дано не сме"



13859

22

Daering

02.05 2016 в 10:28

Мосля, че 700 евро за отиване са начълно достатъчни. Връщането не е гарантирано, така че защо да се правят излишни харчове?

13859

21

Daering

02.05 2016 в 10:22

Балкански, сега сме засегнати от непристоен език, преминаваме на "Вие" и поддържаме официално-разговорен стил? Съжалявам, не успявам да поддържам това темпо на обръщаме на палачинката. Предпочитам да ме знаят като човека, обидил Професора, отколкото като лицемерец.

Доказателства, викате? В Офнююа? Срещу кое - добре изградената теза и доказателства на ответната страна? Изглежда следим различна дискусия, защото аз видях само квалификации в капслок срещу тези, които не мислят като нас, празни твърдения и онова, за омазняването.

За всички останали - търсачката би трябвало да е достатъчно доказателство, ако смятате, че е трябвало да дам линк към Гугъл - добре, взимам си бележка.

@спирит, защо, видно е, че не съм подходящ кадър за свитата на Волгин, значи трябва да съм задължително на "отсрещната страна" ? Какво е това, да не е "стражари и апаши"? Хората могат да имат различен мироглед от вашето черно vs бяло, сори, исках да кажа червено срещу всичко остамсло.

77927

20

El Commandante

02.05 2016 в 10:00

@чесън: Както винаги, съм готов да услужа с инфо, ето:

http://www.howtogotonorthkorea.com/faq/

Там пише:

"North Korea is also a very stable, predictable place for foreigners — probably one of the safest in the world for tourists, in fact."


"North Korea can only be visited by an organised tour, but this can be a large group or a party of one. Prices start from around USD1,000/€700/GBP580 for a 5-day group tour including accommodation, meals and transport from Beijing,"

Значи слагаме към това билет София-Пекин, около 700 евро и се получава че общо за 1500 евро можеш да посетиш Атомното Парти на DJ Fat Boy Kim.

Нищо работа.