Обединение ДОСТ ще се бори за демокрация без сараи

OFFNews 06 февруари 2017 в 14:18 3163 1

За демокрация без сараи ще се бори новата коалиция "Обединение ДОСТ", в което влизат партията на Лютви Местан и НПСД с лидер Орхан Исмаилов. Основателят й Касим Дал и бившият й председател Корман Исмаилов не присъстваха на официалното представяне на съюза антиДоган. 

Новата коалиция ще се регистрира за вот 2017 утре. НПСД бе част от Реформаторския блок, но напуска РБ. Не гледаме назад, погледът ни е насочен само напред, коментира Местан отношенията си с Касим Дал още от времето, когато и двамата бяха в ДПС. Предизборният слоган на обединението ще е "Свободни и достойни с ДОСТ", двете партии ще се абсолютно равнопоставени, обясни Местан.

Структурите на НПСД пожелаха да се явим така на изборите, заяви Орхан Исмаилов. Ще имаме стратегическо партньорство с Реформаторите, допълни той. 

Ще се борим за гласовете на всички български граждани, които споделят ценността евроатлантизъм и каузата "демокрация без сараи", както и за гласовете на изселниците в Турция. Чака ни един много тежък, брутален сблъсък между политическата кауза и политическия терор, заяви Местан. Ние смятаме, че идеите ще надделеят над репресиите, каза той. По думите му през годините ДПС се е превърнала в образувание, заслужило метафората "сараи". "Днес това образувание разяжда демократичната тъкан на българското общество", отбеляза Местан. Тази битка изглежда неравна, но ще бъде спечелена, идеите побеждават, посочи той. 

И Местан, и Исмаилов обявиха, че внушенията, че решенията в партиите им зависели и се ръководели от "чужди държави", нямат никаква стойност и връзка с реалността. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови