С "Автономия Перник" градът отвръща на "Такса Перник"

OFFNews 07 декември 2015 в 08:31 11014 16

Снимка perniktoday.net

Група „Автономия Перник“ вече е създадена във фейсбук. Идеята е толкова сериозна, колкото прдложението за облагане на влизащите в София коли от провинцията. 

Това обяви певицата София Георгиева, която бе кандидат за кмет на Перник от „Глас народен“, по бТВ. Преди дни тя изригна в социалната мрежа и поиска автономия на област Перник. Защо данъкът е кръстен от медиите „Перник“, като става дума за всички извън столицата, попита София и призова: „Спрете да се гаврите с град с хилядолетна история, който е бил икономическото сърце на страната!“. Тя призова да се организира бърз и удобен транспорт между София и Перник. 

Текстът на София във фейсбук: 

Бизнесът поиска данък Перник за автомобили в София. Аз - София Георгиева, искам Перник да е Автономна Територия. 
Прочитам заглавието и откровено се ядосвам. Прочитам статията, от която ми се изяснява, че безумното предложение от Кирил Домусчиев, директор на КРИБ и още неколцина’’ богоизбрани ‘’, касае не само автомобили с пернишка регистрация а изобщо коли с различна от софийска регистрация.
Не ме озадачи само нелепото предложение, ядосах се на медиите, които не за първи път се гаврят с града ми.
Преди да продължа ще ви занимая със синтезирана история на град Перник.

Тук всъщност за пръв път е светнала електрическа крушка, Перник е първият град в България с модерен градоустройствен план, с водоснабдяване и канализационна система. Всички природни изкопаеми на България в продължение на десетилетия са били управлявани от пернишката минна дирекция. Пернишкият въгледобив до началото на седемдесетте години е основен източник на българската енергетика. Освен това в Перник са създадени и произведени български машини, които са се изнасяли на три континента. Първата българска стомана също е излята за първи път тук, в първия металургичен завод на България. Изобщо Перник е дал толкова много на България и някак не беше честно България да насочи държавната си политика срещу Перник по един безобразен начин и това продължи с десетилетия.
В какво превърна държавната политика Перник Област? Въпрос към витошките морени …. Те имат повече душа….
А може би трябва да се обърна към окултист и да поискам връзка с духа на дядовците ми, оставили костите си в пернишките мини? Те са вярвали. Къде потъна нашата вяра?
Жителите на пернишка област са с изключително запазен ген. Фолклорът, битуващ на територията, е чист и неподправен до днес. 
“’Искам да седна на една маса с държавата. Ще налея от най-хубавата си ракия и ще попитам аз държавата, но едва ли ще ми отговори…”. Цитат от моноспектакъла на Георги Русев ''Последния живот''. Имах честта да го познавам и да бъда негова приятелка.
Аз искам да попитам бизнеса, онзи който бръщолеви подобни предложения: Защо бе ДЖАНАМ? Защо сте такива душеизвадници? 
Софиянци също искам да попитам : С какво сме заслужили тази ненавист, ние които сме лишени от елементарното си достойнство, което незаслужено ни бе отнето?
Живях в Европа. Там не усетих тази дискриминация, която ми се налага да понасям в родината си.
Поради това драги ми в отговор на тази дискриминация аз искам Перник да стане Автономна територия.
Автономия Перник обхваща територията на Перник-окръг ( общини Перник, Брезник, Трън,Радомир,Ковачевци и Земен)
Вие предлагате данък на автомобилите с пернишка регистрация, ние слагаме бариери и такса за преминаване през територията ни?!
Територия, която разполага с достатъчен ресурс от подземни богатства, уникална природа плодородна земя, интелектуален потенциал и на първо място изключително културно наследство.
Ще създадем условия за друга държавна политика, която няма да ни игнорира.
Никой не бива да се шегува с Перничани!
Както е казал Христос : Не споменавай името божие напразно!
Аз като потомка на Кракра Пернишки ви казвам : Не споменавайте Перник като нарицателно!!!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!