Цветанов: Ще питаме повече хората, сгрешихме за президентския вот

ОFFNews 17 януари 2017 в 10:04 4421 6

Вътрешното допитване в ГЕРБ е една от формулите да имаме реален диалог със структурите и е добро начало да получаваме информация за желанията на хората.

Това каза пред бТВ Цветан Цветанов от ГЕРБ. Той заяви, че предложението идва от структурите на партията: "Те искат да има комуникация при взимането на важните политически решения. Това е важно и от гледна точка и на кандидат-президентската ни кампания, защото знаете, че нашата двойка беше обявена много късно и структурите останаха далече от тези процеси."

По думите на Цветанов от партията го оценяват като грешка и затова търсят правилната форма, с която да дадат възможност на повече хора активно да участват в една такава комуникация с ръководството на партията. 

"Това, което сме направили в тази анкета, е да представим секторни политики, приоритетни на следващия управленски мандат. Както и партиите, с които можем да си партнираме, да сформираме мнозинства и да правим стабилно правителство", обясни Цветанов. 

По повод възможна коалиция с БСП депутатът смята, че трябва да се съобразяваме с вота на избирателите, когато отиваме на избори. "Както се съобразихме с вота на избирателите и признахме избора на Румен Радев за президент, така се съобразяваме и с вота от референдума, който получи подкрепа над 2,5 млн", каза Цветанов. 

По думите му оставката на правителството е бил морален акт и при тези събития в цяла Европа правителството трябва да има твърдата, сериозна парламентарна подкрепа. 

"Ние искаме да се представим много добре със секторните политики, а българските избиратели могат да преценят кой какво може да направи в един управленски мандат. Начинът, по който се държим в 43-я парламент, показва, че сме с протегната ръка към всички политически групи по важните национални приоритети на държавата. Всички трябва да говорят на един език и да намерят пресечната точка по обществения и националния интерес." , обясни Цветанов. 

По повод оценката на ДСБ за сектора "Сигурност" на кабинета Борисов Цветанов припомни, че от ДСБ имат свой представител в МВР - Цвятко Георгиев, който е заместник- министър на вътрешните работи. "Бяха положени максимални усилия да се покрият щетите от управлението на Орешарски и Йовчев. Самият факт, че направихме законодателни промени, които очертаха правната платформа, на която да продължи тази реформа, са от значение. Но има какво още да се желае.", каза той. 

Един човек е невинен до произнасяме на съда, така Цветанов коментира отстраняването от длъжност на кмета на Пловдив Иван Тотев. Убеден съм, че истината ще излезе наяве. Ще проведем срещи със структурите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

5

neverland

02.02 2017 в 16:58

Или са подходили арогантно в стил "магаре да изкарам ще го изберат"
Или просто не знаят и не умеят да изследват и анализират обществените нагласи

Възможен е финта нарочно да са я изтигнали с идеята да загуби, после с идеята за предсрочни избори, после с идеята за някакви тънки сметки...
Знам ли, прекалено много неща могат да се объркат, времевият диапазон е половин година...прекалено много хора са забъркани, трудно за напасване ми се вижда.
Малко в стил Къща от карти ми идва, заговори, еврейски намеси...

15914

3

поп Дръвчо

17.01 2017 в 11:38

Ще питате, зер. Ако мен питате, се махайте. По възможност в затвора де, ама аз знам че няма дедо мраз.

18551

1

Нострадамус

17.01 2017 в 10:25

Далаверите на групировката ГЕРБ - Борисов, Цветанов, кметовете на София, Пловдив и Бургас -Фандъкова, Тотев и Николов НЯМАТ КРАЙ: ОТКРАДНАТИ СА МИЛИАРДИ от бюджета, от обществени поръчки, от саниране, от пътища и магистрали, и от Европейското финансиране, но прокуратурата още спи зимен сън!!!