Журналист от „24 часа“ – втори в листата на ГЕРБ в Бургас

OFFNews - Бургас 20 февруари 2017 в 12:45 5439 4

Диана Саватева - втора в листата на ГЕРБ - Бургас

Журналистът и главен редактор на бургаската редакция на „24 часа“ Диана Саватева е на второ място в листата на ГЕРБ за предстоящия вот. Саватева е на избираемата позиция като представител на гражданската квота на партията, уточниха от ГЕРБ, които днес регистрираха всички кандидати в РИК. Тя обясни във Фейсбук профила си, че не е очаквала подобна номинация, но я приема като добра оценка за работата си. Водач на листата на ГЕРБ в Бургас и на тези избори ще е бившият екоминистър Ивелина Василева.

БСП също залагат на познато име от предишния вот. Икономистът и бизнесмен Петър Кънев отново ще води листата на социалистите в Бургас. Изненадата в нея е отпадането на досегашния депутат Атанас Зафиров, който влезе в Изпълнителното бюро на партията.

ДПС изпраща за водач на листата в Бургас една от знаковите си фигури. Камен Костадинов ще е начело във втори МИР, както и във Велико Търново. Амбицията на партията е да увеличат представителството в Парламента от двама на трима депутати.

Водач на листата на АБВ – Движение 21 в областта ще е Румен Петков.

В листите в Бургас, които са регистрирани към този момент, не липсва и колорит. Жорж Ганчев влиза в предизборната битка като водач на „Коалиция на недоволните /БСД – Евролевица, Българска социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз/“. Велизар Енчев ще е начело на ПП „Движение за радикална промяна Българска пролет“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови