Григор Димитров ще участва в турнир в София през февруари

OFFNEWS 24 октомври 2016 в 11:30 3823 0

Григор Димитров е потвърдил участието си в турнира Garanti Koza Sofia Open в София през 2017 г., съобщиха директорът на турнира Пол Макнами на пресконференция днес.

Турнирът е от категорията ATP 250 и ще се проведе от 6 до 12 февруари в зала „Арена Армеец“. Това ще е второто му издание. Тази година шампион стана Роберто Баутиста Агут.

В турнира ще участва и 9-ият в световната ранглиста Доминик Тийм.

25-годишният Димитров е №18 в световната ранглиста. Той запази позицията си, след като през миналата седмица достигна до полуфиналите на турнира в Стокхолм. Той има 2035 точки.

Лидер в обновената днес класация продължава да бъде сърбинът Новак Джокович с 12900 точки, следван от олимпийския първенец Анди Мъри (Великобритания) с 10485 точки и от шампиона на Откритото първенство на САЩ Стан Вавринка (Швейцария) с 5820.

В топ 10 има две размествания спрямо предходната седмица.

Швейцарецът Роджър Федерер изпреварва французина Гаел Монфис за седмата позиция, докато австриецът Димоник Тийм заема деветото място, а чехът Томаш Бердих отстъпва на десето.

През тази седмица на Григор му предстои участие в турнира от серията ATP 500 в Базел (Швейцария). Той е поставен под номер 6 и в първи кръг ще се изправи срещу Жил Мюлер (Люксембург).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови