Австрия изпраща полиция на границата ни със Сърбия

OFFNews 10 януари 2017 в 11:50 7877 7

Австрия изпраща полиция на границата ни със Сърбия

Австрия изпраща полиция за охрана на българо-сръбската граница. Австрийският министър на вътрешните работи Волфганг Соботка е изпратил днес 20 полицаи, които ще участват в наблюдението на границата ни със Сърбия, съобщи БГНЕС.

Затварянето на т. нар. балкански маршрут е от централно значение за преодоляване на ситуацията с мигрантите в Европа, се посочва в съобщение на австрийското министерство на вътрешните работи. „Искаме да бъдем доверен партньор на балканските държави и по-нататък и поддържаме и по-нататъшното затваряне на балканския маршрут“, заяви Соботка. Според него затварянето на маршрута е от особено важно значение за преодоляване на бежанската криза и за него е необходим принос и от страна на европейските държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12521

7

Али Раза

11.01 2017 в 21:41

Балкански, не знам дали австрийците са оставили САЩ да им фалшифицират изборите, но хората си живеят в пъти в по-добре от България, управлявана от кликата на бивши ченгета от ДС и техните креатури. То и затова БГ е а това положене де. А такива малоумници като теб си мислят, че демокрацията дето в БГ я няма е виновна за трагичното икономическо положение в БГ. Интересно защо като в Русия е толкова супер и по-добре от загнилия запад, защо всички апаратчици си изпращат отрочетата да учат на запад, а после и остават да живеят там :)))) Трагедия

12359

6

kibrito

10.01 2017 в 14:38

El commendante,
Следващата страна след Сърбия не е Австрия, но тя е на пътят им към Авсртия и вместо да се справят с мигранти на собствената си граница, ще спират достъпът им до Сърбия, защото в споразумението с ЕС за емигрантите е записано, че те остават в първата страна, през която са навлезли в ЕС. И туъй като това е България, ние сме длъжни да ги приемем и да ги задържим тук. И за да е всичко според спогодбите, австрийците ще ги спират на сръбската граница, за ни ги връщат ако достигнат до Австрия.

12359

5

kibrito

10.01 2017 в 14:31

@вик,
Когато мигрантите са на територията на България, няма никакво значение от коя страна на българо-сръбската граница ще са полицаите. Тяхната цел е да не пропускат мигранти към Сърбия и от там към Австрия. За България е важно да се охранява българо-турската граница и да не се допускат мигранти в Гърция. Ако е трудно да си го представите, отворете картите на Гугъл, така ше спестим неъмесните коментари.

77927

2

El Commandante

10.01 2017 в 12:26

kibrito, следващата страна след Сърбия не е Австрия бе човек, ако беше така както казваш, щеха да пратат хора у Словения или Хърватско, щото реално границите на Словения с Италия и Австрия на практика не съществуват...

По-скоро е оценка за това колко добре ние се справяме с нещата...

12359

1

kibrito

10.01 2017 в 12:20

Въпросът е слвд като Австрия е европейска страна, защо не изпрати полицаите си в България или Гърция, които са също част от евтопейския съюз от където мигрантите навлизат в Европа, а ги праща в Сърбия? Отговорът явно е: Защото Австия не и пука за съюза, а се спасява сама противно на правилата за взаимност.