Българските власти превеждат нелегални бежанци, твърдят сръбски медии

OFFNews 23 март 2017 в 13:21 4374 6

Българските власти превеждат нелегални бежанци, твърдят сръбски медии

Със съдействието на българските служби и полицията през българо-сръбската граница се превеждат нелегални имигранти. Това се твърди в статии на сръбските вестници "Верерне новости" и "Правда".

В най-тиражния вестник "Вечерне новости" се твърди, че българските сили за сигурност са участвали в организирано прехвърляне на мигранти от наша на сръбска земя, съобщава БГНЕС. Според източници на изданието българската полиция може започне прехвърлянето на мигранти към Сърбия през планинските райони на границата, за да не се стигне до блокирането на чужденците на българска територия. Нещо подобно вече се е случвало, отбелязва изданието и дава пример с това, че косовски албанци всеки ден извършват трафик на мигранти между 50 и 150 души.

По-голямата част от чужденците биват залавяни и връщани обратно, но те не се отказват и отново се опитват по различни пътища да преминат границата и да се отправят към Унгария и Хърватия. 

"Правда" пише, че е възможно изграждане на телени огради по границата и посочва, че властите ще засилят военно-полицейско присъствие по цялото протежение по границите с Македония и България, а не само в близост до контролно-пропусквателните пунктове.

Двете издания съобщават, че граничните власти са готови да посрещнат бежански поток, ако Турция реши да отвори границите си. Ако тези мерки не дадат резултат, тогава отново ще се обсъди вариантът за вдигане на телена ограда по границите. В момента има допълнителни мерки за охрана не само по границата, но и по всички важни и стратегически места по пътната мрежа в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10812

6

Скандинавец

27.03 2017 в 20:17

"...че е възможно изграждане на телени огради по границата ..."
....
Не "възможно", а трябва.

15256

5

mendi

23.03 2017 в 14:06

Ми екстра!
Хем компетентните органи вземат по някой лев допълнително, хем афганците не остават в БГ, хем и те самите са с една стъпка по близо до заветната цел - германия.