Хаменей: Израел е тумор и една от мръсните глави в човешката история

ОFFNews 21 февруари 2017 в 14:06 8237 5

Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей нарече Израел "раков тумор" и призова за "пълното освобождаване на Палестина", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Този раков тумор се е развил поетапно и лечението му също трябва да е поетапно. Няколко интифади (палестински бунтове) и прояви на съпротива позволиха да се постигнат важни етапни цели. Те продължават до пълното освобождение на Палестина", заяви аятолах Хаменей на международна конференция в Техеран в подкрепа на палестинците. Речта му се предаваше пряко по иранската държавна телевизия.

Хаменей освен това нарече Израел "измислена нация" и "една от мръсните глави в човешката история, която ще бъде затворена с Божия помощ", предаде Асошиейтед прес. Иранският върховен водач заяви, че Израел е създаден, като евреи от други части на света са доведени в Близкия изток, за да се настанят на земите на палестинците.
Аятолах Хаменей, който има последната дума по всички държавни въпроси в Иран, призова всички мюсюлмани да подкрепят палестинците и всички "съпротивителни движения", имайки предвид предвид антиизраелски групировки като палестинското движение Хамас и ливанското Хизбула.

Речта на аятолах Хаменей е произнесена малко след като новият президент на САЩ Доналд Тръмп зае твърда позиция към Техеран.

На посещение във Вашингтон в четвъртък миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази задоволство от сегашната според него "безпрецедентна ситуация, при която редица арабски държави вече не възприемат Израел като враг, а като съюзник срещу Иран и "Ислямска държава", силите близнаци на исляма, които заплашват всички нас".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

5

Бухльо

21.02 2017 в 15:39

Лопе, ако разгледаш предишните ми два коментара по отделно, най-вероятно първо ще решиш, че съм фен на евреите, а после, че съм ревностен християнин. Това беше и целта - да се види колко лесно е да се приведат "аргументи" в полза на дадени велико...еди каква си идея. Каквато се крие и в изявлението на въпросния "върховен водач", аятолаха. И колко е несъстоятелна.
А колкото до Него, моята вяра е, че Му е тъжно, задето различните му чеда претендират, че само те имат правилния алгоритъм за общуване с Него.

Поздрав и на теб :)

29217

3

Лопе де Вега

21.02 2017 в 15:26

Бухльо, не знам колко евреи познаваш, но съм сигурен, че нито един от тях не се е опитвал някак да ти внуши, че той е избран, а ти не. Това с избрания народ идва от Книгата, ако имаш някаква представа за нея. Дали са избрани, това си е Негова работа и няма отношение към останалата част от човечеството. Не се опитвам да променя отношението ти, но съм длъжен да уточня нещата.

Поздрав!

15509

2

Бухльо

21.02 2017 в 14:16

Не са ми любимци евреите с техните претенции за "избран народ", но въобще не разбирам на какво основание персите се месят в делата на народи, живеещи на стотици километри от персийските земи. И те ще възраждат имперски амбиции? Не мерси! "Божията воля"? Че те не са християни, за да говорят за нея.
Тогава какво?

15509

1

Бухльо

21.02 2017 в 14:13

Представителят на Израел от трибуната на ООН:
- Мога ли да започна по-отдалеч?
- Може, само че кратко.
- Когато Мойсей ни изведе от Синайската пустиня, ни доведе на брега на свещената река Йордан. Ние си свалихме дрехите и се хвърлихме във водата, за да отмием натрупалия се пясък от четири десетилетия преход. Когато излязохме
от водата, видяхме, че палестинците са ни свили всичките дрехи!
Скача представителят на Палестина:
- Протестирам! Нас тогава изобщо ни е нямало там!
- Благодаря, ето това исках да докажа.
 
X

Подкастът на OFFNews