Калифорнийска буря уби двама души

OFFNews 18 февруари 2017 в 09:32 3744 1

Снимка AP

Мощна тихоокеанска буря връхлетя Южна и Централна Калифорния и уби двама души.

Бурята вилнее най-силно в Южна Калифорния, но причини силни валежи и по на север в долината Сан Хоакин чак до Сан Франциско.

Силният вятър съборил дърво, което паднало върху електропровод, чиито жици паднали върху автомобил. В него пътувал 55-годишен мъж, който е бил убит от токов удар. Инцидентът е станал в окръг Шърман оукс, в района на Лос Анджелис.

В град Викторвил бурята превърна улица в пълноводна река и няколко коли затънаха във водата. Един от шофьорите загина, а друг бе спасен с хеликоптер от покрива на автомобила си.

Стихията повали огромно дърво върху сграда близо до Калифорнийския университет в Лос Анджелис и едва не уби спящ човек в стаята му. Четири от шестте апартамента в сградата пострадаха сериозно и бяха обявени за небезопасни за обитаване. Шестнадесет студенти останаха без покрив над главите си.

Снимка: AP

Проливните дъждове доведоха до свлачища и наводнения, които причиниха частичното затваряне на участъци от тихоокеанската крайбрежна магистрала. Беше извършена евакуация, много полети бяха отменени или закъсняваха. Само в Лос Анджелис броят им надхвърля 300.

Бурята вероятно ще се окаже най-силната, поразила през този сезон Южна Калифорния. Тя може да се окаже и най-силната дори от януари 1995 г. насам, се казва в съобщение на лосанджелиския клон на Националната метеорологична служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови