Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Корея в потрес от реклама на водка "Абсолют"

OFFNews 14 декември 2016 в 06:15 7218 1

Южна Корея е шокирана от реклама на местното представителство на водка "Абсолют", съобщи Ройтерс.

Става дума за снимка от многохилядните протести с факелни шествия в Сеул по повод корупционния скандал в страната, които в крайна сметка доведоха до импийчмънт на президента Пак Кън Хе.

В основата на кризата бяха отношенията между президентката и нейна довереница на име Цой Сун Сил. Според първоначалните данни от разследването, използвайки връзките си с президента, Цой Сун Сил е принудила повече от 50 южнокорейски компании да прехвърлят десетки милиони долари в два контролирани от нея фондове. Според следователите президентът Пак Кън Хе е знаела за тези действия и най-вероятно сама е участвала в тях. 

Корупционната драма явно е отприщила изключителен брейнсторминг сред рекламистите на скандинавската водка и някой от тях забелязал как фотосът на множеството от протестиращи корейци с факли в ръце в тъмната нощ силно наподобява на оригиналната бутилка с високоградусовия еликсир. Кадърът е публикуван на фейсбук страницата на алкохолната напитка с надпис ABSOLUT KOREA и посланието "Сами си създаваме бъдещето".

Въпреки че внушението е недвусмислено в подкрепа на протестиращите корейци, реакцията срещу "Абсолют" е изключително остра. Хиляди хора вече са написали гневни коментари в социалната мрежа, в повечето от които се обяснява как е безвкусица да се използват важни исторически събития за рекламни цели.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!