Кремъл нарече истерия случващото се във Вашингтон

OFFNews 07 март 2017 в 11:27 4103 6

Истерията във Вашингтон и американските медии вреди на отношенията между Щатите и Русия, заяви говорителят на Владимир Путин в интервю за Си Ен Ен.

Дмитрий Песков отказа да коментира кой е създал тази ситуация и дали тя е резултат от решението на Доналд Тръмп да постави Москва в центъра на политическата си програма, тъй като по думите му това би означавало намеса в американската политика.

"Нямаме ни най-малко намерение да се намесваме. Единственото, което мога да кажа е, че цялата тази истерия и общественото мнение, истерията в представителния Вашингтон и истерията в американските медии, това нанася големи вреди на бъдещите двустранни отношения", каза Песков.

Говорителят за пореден път отхвърли обвиненията за руска намеса в президентските избори в САЩ и заяви, че е крайно време някой в Щатите да се запита "Толкова ли сме слаби, че държава може да се меси във вътрешните ни работи и да въздейства на нашата изборна система?". По думите му всичко това е немислимо. 

"Съжаляваме за ситуацията, пред която сме изправени. Това е емоционелен екстремизъм, опитващ се да изкара Русия токсична държава и токсичен посланик от руския посланик", каза той.

Според Песков президентът Владимир Путин не изпитва никакво задоволство от случващото се в САЩ, които той определя като "глобален играч номер едно", защото за Москва е важно да има обединена, стабилна и предвидима Америка, предвидим партньор. 




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови