Лондон плаща 57 млрд. евро на ЕС заради Брекзит

OFFNews 10 февруари 2017 в 16:58 6696 4

57 млрд. евро ще трябва да плати Великобритания в рамките на преговорите за Брекзит. 

Сумата е била съгласувана в понеделник, като Франция и Германия са поискали Лондон да плати 70 млрд. евро, съобщи "Скай нюз". 

Според телевизията е постигната договорка преговорите за свободна търговия между Великобритания и ЕС да започнат едва след изплащането на сумата. 

Лондон вече обяви, че има готовност да изпълнява ангажиментите си към ЕС в рамките на различни програми, което се оценява на десетки милиарди евро, но без да се посочи определена сума. 

В същото време Ирландия обяви, че иска свободното преминаване на хора и стоки към и от Северна Ирландия да се запази и след Брекзит. 

Тази граница ще бъде единствената сухопътна връзка на Великобритания с ЕС след Брекзит и ако Лондон напусне единния пазар и митническия съюз на ЕС, вероятно ще се наложи граничният контрол да бъде възобновен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9010

4

darko avendjarov

11.02 2017 в 18:14

също и много от тезе британци които не харесват Тачер защото го приемат като изцяло нейно решение.

9010

3

darko avendjarov

11.02 2017 в 04:34

Професор Балкански мноо точно мнение! не знам дали си в кралството, но имаш много адекватна преценка по случая. аз стигнах до абсолютно същия извод. това е една от главните причини, но също и по същото време когато гласуваха бежанската криза беше в пиковата си точка, а и през цялто време показваха по всички канали "Джунглата" в Кале. Интересно всичко това отшумя много бързо веднага след гласуването. Дали е случайно???