Македонец разби с чук паметника на загиналите български войници на Каймак Чалан

OFFNews 23 септември 2016 в 13:53 30314 23

Организирана група македонци се качили на най-високия връх на Нидже планина на границата на днешни Македония и Гърция – Каймак Чалан, за да счупят паметника на загиналите български войници, поставен там.

Мъж на име Миленко Неделковски и негови приятели решили да се качат на върха, макар и при много лоши метеорологични условия – студ и мъгла, с една-единствена цел – да счупят паметника на българските войни. Актът по поругаването на паметника нарочно е извършен вчера – в Деня на независимостта, един ден, след като ръководството на Българската армия се поклони пред паметта на загиналите наши бойци.

Ето какво е написал журналистът Миленко Неделковски, поругал паметника на българските войници, в личния си профил във Фейсбук:

„Кајмакчалан, денеска 22.09.2016 помеѓу 13.00 и 14.30 часот.
Мисијата комплетно завршена.

Незаконски поставената бетонска плоча од група бугарски криминалци комплетно е уништена и претворена во прав.

На неговите снимки се вижда как той яростно, с голям чук в ръка, разбива паметника, а после ликува заедно със свои приятели.

Коментар

Депутатът от БСП Жельо Бойчев коментира по случая пред агенция „Фокус”: „Вандали, не може да пренапишете историята, не може да заличите подвига на безсмъртния български, борчески дух на героите, дали живота си за свободата, обединението и величието на България”, каза още той.

Той каза също, че като народен представител ще настоява за остра реакция от страна на нашите институции срещу вандалския акт. „С колегите, които бяхме на върха, се разбрахме да започнем кампания за поставянето на подобаващ почетен знак и изграждане на параклис в памет на героите, дали живота си за свободата и обединението на България”, добави Бойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

21

Red or Dead

23.09 2016 в 23:06

@ЕЛ, чудя ти се на акъла, как му се връзваш на “говорещия с г*за си“-синехи;)....

Как не му свикна толкова време на дребнавите провокации които е придобил в детските ясли.....видимо развитието му е приключило на онзи етап;)

Понеже той НЯМА идея какво да каже, а ние както винаги сме с попадения право в десетката.......“чесънът на демокрацията“ по дефолт отклонява вниманието.....ако мине.....той си пробва винаги това....тъпо и упорито, без умора, за това поне му свалям шапка.......другите мълчат като бити г*зове понеже се сещат, че този дебилен македонец е същия олигофрен като идола им - асанкЪ кришнарката.....

63994

19

Red or Dead

23.09 2016 в 22:56

Хахахахааа....сега ми хрумна, че с толкова писане, пак ще му отваряш работа тази нощ......смили се, все пак са “официални“ празници......или чичата Дърти Шорош ви плаща по празниците надници по 300%...тоя урунгел излезе голям баламурник, кво шъ речеш ти, толкова пари изсипа тук.....а българина си остана русофил, дори виждам се множат в геометрична прогресия.....не ли...

63994

18

Red or Dead

23.09 2016 в 22:51

““““......на тоя умник....“““““

...умник....красотник.....ЕнтИлигентин......

63994

17

Red or Dead

23.09 2016 в 22:48


Ами аз няма навика като теб да говоря постоянно с.....“ГЪЗ* СИ“

Разбирам, че това което съм написал долу хич не ти се нрави, осъзнаваш, че съм прав на 1000%, но понеже не можеш да надскочиш сянката си, отново клякаш и се “изтропваш“ на метеното...

Бягай да си лягаш, че ширата на Мерлото хич не ти понася....

Апропо, нещо да си чул по темата от видния БГ разрушител на паметници- Виолетовата перука.....айде здравей, че бързам.....

63994

14

Red or Dead

23.09 2016 в 22:05

Най големите ЕВРО-трубадури на България нито дума не обелват - Иво Инджев мълчи като лапнал член. Протестъри, демократи, либерасти.....ВСИЧКИ ТЕ МЪЛЧАТ!

Мълчат и треперят, защото са същите използвани ПРЕЗЕРВАТИВИ като този слабоумен македонец.

Всичките те разрушават паметници. Всичките те са престъпници. Единия руши български паметник на български войници.

Другите БЪЛГАРСКИ нещастници, рушат паметници на руски войници. Всичките ги обединява ИДИОТИЗМА!...и грантчетата на фащ.

Останалото е бла..бла....малакии.....