Най-впечатляващите „плаващи“ хотели на света (снимки)

OFFNews 31 януари 2017 в 17:11 7033 1

Искали ли сте някога да спите в стъклена стая на дъното на океана сред риби, скатове и водорасли? А какво ще кажете да отдъхнете в плаваща сауна? Си Ен Ен ни разказва за най-впечатляващите хотели, построени във водата.

Откакто социалните мрежи се превърнаха в ежедневие, всеки притежател на хотел се опитва чрез Instagram, Twitter или Facebook да спечели сърцата и парите на потребителите. От подземни апартаменти в океана до плуващи в реки хотели, всеки иска да се превърне следващата модерна дестинация.

Разположени на най-добрите локации по света, тези пет плаващи хотели са изцяло или частично построени във вода, а някои дори са „мобилни“. Те дават ново значение на "изгледа към морето."

Taj Lake Palace, Удайпур, Индия

Плаващ като огромно бяло имение в средата на индийски езеро, хотелът лесно може да се забележи, тъй като възстановка на хотел от филма за Джеймс Бонд "Octopussy" от 1983 година.

Неговата история е толкова съблазнителна, точно като гледките, които предлага. Принц Махарана Джагат Сингх II построил хотела през 1746 година като дворец за отдих и флирт с красиви млади жени. Сградата е възстановена в своя пищен вид през 1970 година.

Гостите се посрещат с шампанско, тъй като те пристигнат чрез частен кей, докато пиколата чакат с бродирани чадъри, за да ги придружат на закрито. Хотелът предлага 66 стаи и 17 апартамента, всички с изглед към езерото.

Manta Resort, Танзания

Построен на малко известния остров Пемба край бреговете на Танзания и Занзибар, хотелът Manta Resort разполага с много хващащи окото гледки, но най-изумителната от тях е подводната стая.

Проектирана от шведската компания Genberg , стаята е строена в продължение на седем години по прототип на шведската хижа Utter Inn, на повърхността на езерото Меларен Швеция, близо до Стокхолм.

Непромокаемата камера плува на около 250 метра от брега във федерално защитена зона в рамките на тюркоазените води на Индийския океан. На повърхността е банята и терасата. Стъклените стени са потопени на четири метра и предлагат великолепни гледки на повече от 100 морски видове.

През нощта прожектори под прозореца осветяват калмари и октоподи, тъй като те се катерят върху прозорците в търсене на храна.

Good Hotel London, Великобритания

Отворен в края на миналата година, този 148-стаен хотел превръща бивш център за задържане на нелегални имигранти в пищен "плуващ" хотел.

Good Hotel стартира в Амстердам през 2015 г., а сега се е установил край доковете в Лондон, където ще остане за следващите пет години.

Името на хотела (Добър хотел) има за цел да направи "добро", като помага на дългосрочно безработните да намерят работа по време на 10-месечен стаж.

Акцентите включват тераса на покрива и градина с изглед към река Темза. Стаите са модерни и семпли - тъмни стени и мебели от масивно дърво и платове в неутрални тонове.

Conrad Maldives, Малдиви

„Окачен“ между два острова в Индийския океан, Conrad Maldives предлага луксозни водни вили. Неговите „Sunset Water Villas“ са достъпни само с джет или чрез частна пешеходна пътека. Достъп до главния остров Rangalifinolhu е чрез 500-метров мост.

Всяка от 50-те вили разполага с басейн, а през пода можете да видите ясните сини води на океана.

През 2005 г. хотелът отвори първия в света подводен ресторант, наречен Ithaa, което означава „седеф“. Намира се на пет метра под морското равнище и прозрачния му покрив и стени откриват гледка на 180 градуса. Ресторантът предлага и пищни сватбени празненства.

Beach Villa Ocean Suites at Resorts World Sentosa, Сингапур

Не толкова плаващ, но отчасти потопен, свързан с едната страна на Морския аквариум в Сингапур, Beach Villa Ocean определено е едно уникално място.

Хотелът позволява лукса да "живееш под водата" с над 50 000 морски животни за компания. Има 11 двуетажни апартамента. На горното ниво има открит кът с джакузи.

Въпреки че са потопени, апартаментите все още разполагат с всички удобства, които бихте очаквали от пет-звезден лукс, включително Wi-Fi, румсървиз и личен иконом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови