ООН предупреди САЩ да не орязват финансирането ѝ

OFFNews 17 март 2017 в 08:42 14649 6

Снимка europe.bg

ООН отправи предупреждение към Съединените щати да не намаляват финансирането си за организацията, след като в представения от правителството на американския президент Доналд Тръмп, проектобюджет, се предвижда съкращаване на вноските на страната за ООН, съобщи Франс прес, цитирана от БНР. 

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изцяло е поел реформирането на световната организацията, така че тя да бъде по-ефикасна и да използва по-оптимално ресурсите си, посочи неговият говорител Стефан Дюжарик.

Френският постоянен представител в ООН Франсоа Дьолатр също призова Вашингтон да не съкращава средствата за световната организация и предупреди, че ако САЩ се оттеглят и заложат на едностранния подход, това ще предизвика опасност от връщане на сферите на влияние.

От своя страна, американският постоянен представител в ООН Ники Хейли заяви, че организацията харчи прекалено много пари и струва на САЩ значително по-скъпо, отколкото на други държави, предаде ТАСС. САЩ годишно дават на ООН около 5,4 млрд. долара, а за мироопазващите операции на организацията - 7,9 млрд. долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

5

SC

17.03 2017 в 11:13

Хем паразити, хем изнудвачи - изключително добра комбинация.

11751

1

Big Smile

17.03 2017 в 09:25

Ти да видиш - ето патриотката Бокова за какво се борела - за 13,5 милярда зелени американски гущерчета ... Колко ли още апартамента в Ню Йорк би могла да си купи, ако лошите западняци не я бяха прецакали. Сега ще е принудена да краде по летищата..
 
X

Подкастът на OFFNews