Осъдиха Алексей Навални на 15 дни затвор

OFFNews 27 март 2017 в 15:37 3280 1

Главният опозиционен лидер в Русия Алексей Навални е осъден на 15 дни затвор за неподчинение на полицейски заповеди, съобщи БТА. 

Това реши московският Тверски съд.

Навални беше арестуван вчера по време на антикорупционен протест, организиран от него в Москва. Протестът е с искане за оставка на руския премиер Дмитрий Медведев, когото демонстрантите обвиняват в корупция. 

По данни на полицията около 500 души са били задържани при вчерашната демонстрация срещу корупцията.

Опозиционерът беше осъден и да плати глоба в размер на 20 000 рубли (352 долара) за организирането на неразрешен от властите протест. 

40-годишният Навални е бил осъждан два пъти за измама и присвояване на средства. Той отхвърля тези обвинения като политически мотивирани. Неотдавна Навални обяви намерението си да се кандидатира за президент на Русия на изборите през 2018 г.

"Тук отсъства и най-дребната илюзия за справедлив съд", заяви Навални, оплаквайки се, че съдията отхвърля всички искания на защитата.

"Вчерашните събития показаха, че голям брой избиратели в Русия подкрепят програмата на един кандидат, който иска да се бори с корупцията. Тези хора искат да бъдат политически представени и аз се стремя да съм техният политически представител", коментира Навални.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови