Полският премиер иска Европа да преразгледа миграционната си политика

ОFFNews 23 март 2017 в 13:10 3011 3

Вчерашният атентат в Лондон показа, че Европа трябва да преразгледа миграционната си политика и да се замисли как да реши проблема с тероризма. Това заяви днес полският премиер Беата Шидло в сутрешната програма на телевизия Те Ве Ен 24, предаде ТАСС.

"Преди година подобен атентат бе извършен в Брюксел. Това показва, че Европа не може да се чувства сигурна. Политиците трябва да се замислят какво става, каква миграционна политика водят. Често чувам в ЕС, че не бива миграционната политика да се обвързва с тероризма, но така не става, защото миграционната вълна, връхлетяла Европа, за жалост донесе и желаещи да се възползват от хората, търсещи помощ", отбеляза тя.

По думите на Шидло Полша няма да промени миграционната си политика и не се кани да отвори вратите си за мигранти. "Полагаме всички усилия да не се случват такива атентати (като в Лондон, бел. на ТАСС). Сигурността на европейците трябва да е приоритет", каза тя.

"Естествено не всеки мигрант е терорист. Но днес (. . .) не можем да открием ефективно решение за проблема с тероризма, не можем умело да водим миграционна политика, за да не бъдат европейците застрашени от терористични атентати", изтъкна полският премиер.

"В момента няма никакви заплахи или сигнали" за опасност в Полша, подчерта Беата Шидло.
Преди няколко дни европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос посети Варшава и предупреди държавите членки да не отказват да приемат бежанци.

"Комисарят би следвало да се съсредоточи върху избягването на актове като вчерашния в Лондон. Полша няма да се поддаде на изнудване като изразеното от комисаря", каза Шидло, цитирана от Ройтерс.

"Комисарят идва във Варшава и се опитва да ни каже: трябва да направите каквото е решил ЕС, трябва да приемете тези мигранти. Два дни по-късно в Лондон е извършен поредният терористичен атентат."

Въпросът за миграцията е само една от темите, по които Полша има разногласия с ЕС, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

23.03 2017 в 14:33

Защо Исус Христос не се е родил в Полша? Защото не могли да намерят трима мъдреци и една девица. А с малко бежанци ще поправят този недостиг.