Премиерът на Валония поиска България, Румъния, Полша и Унгария да излязат от ЕС

OFFNews 06 февруари 2017 в 20:04 16091 21

Премиерът на Валония Пол Маниет обяви, че "е желателно" България, Румъния, Унгария и Полша да напуснат ЕС след Брекзит.

Маниет се определя като един от най-големите евроскептици сред социалистите и често се изказва критично за развитието на Европейския съюз, пише "Монд". 

Пред вестник "Еко" Маниет обяви, че се надява на твърди, но балансирани преговори с Великобритания за излизането на страната от ЕС, които да стимулират страни от Централна и Източна Европа, както и Дания и Швеция, да преговарят за излизане от Съюза.

Министър-председателят социалист на Федерация Валония-Брюксел Руди Демот се дистанцира от позицията на Маниет. Пред френски медии Демот се обяви за възраждане на европейския проект, което да започне от няколко държави, но без това да означава ЕС да напуснат повече страни членки. 

Маниет обаче е на мнение, че Европа вече е в процес на разпад и в ЕС има държави, "които ще станат неуправляеми или ще бъдат управлявани от луди". 

Според него обещанието за възраждане на европейската отбрана като отговор на Брекзит не е достатъчно и е нужно по-бързо да се сключат договори с държавите от Северна Африка. 

Пол Маниет стана известен с позицията си срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, която за малко да коства подписването на документа. 

В крайна сметка споразумението стана факт, но едва след като беше предоговорено. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

21

Белгийският Болен Лидеров.

Има ги навсякъде.

9018

20

speendster

07.02 2017 в 07:45

Разбира се #КОЙ иска България да напусне ЕС (но след като са се нагушили с евро-фондовете) и като гледам тролчетата са се активирали по тази линия.

77927

19

El Commandante

07.02 2017 в 07:24

Така е.
По-смешно е само когато некакви от Люксембург почнат да се прават на шефчета.
Ми то тва все едно кмета на Галиче да определя геополитическата ориентация на България бе.

10910

18

1Sion1

07.02 2017 в 03:42

Поддържам Фараж в случая, който правилно отбелязва , че тъй като Белгия едва ли може да се нарече държава , е леко нередно да дава съвети на истинските такива. А г-н Маниет, може да врътне по един......кавал...Не че подкрепям ляволиберасткото , доминирано от Германия изчадие , наречено ЕС, но пък ми е крайно неприятно некъв див валонски селянин да чертае планове за бъдещето на други..

15509

16

Бухльо

06.02 2017 в 22:46

Валония е френско говорящата част на Белгия. Тях фламандците ги възприемат за селяни и всъщност не желаят да са заедно с тях в Белгия. Та този пейзан, който има препитание заради труда на фламандците и каприза на големите европейски нации да направят Брюксел столица на ЕС, тръгнал да дава акъл. Ма то такива са пишман патриотите - все друг им е виновен и мислят, че като останат сами в колибата си, ще се оправят
Ако се разпадне ЕС, Брюксел става град призрак, Фландрия си вдига чуковете и този се връща на село, да пасе крави.

11751

12

Big Smile

06.02 2017 в 21:31

Марш в Сибир тролче!