Президентът Тръмп подписа указ срещу здравната реформа на Обама

offnews 21 януари 2017 в 14:24 19812 4

Часове след като встъпи в длъжност, новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ срещу закона за здравната реформа, известен като "Обамакеър", пише БНР.

Така той спази обещание, поето по време на кампанията си за изборите миналия ноември. Указът има за цел да сведе до минимум финансовата тежест на този закон преди неговото анулиране, уточниха от Белия дом. Законът даваше възможност на всички американци да имат здравна застраховка.

В първата си реч като президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да направи Америка отново богата, горда и безопасна, както и да върне властта в ръцете на хората. Той обеща още, че ще изкорени ислямския тероризъм.

Ще заздравим старите съюзи, ще създадем нови и ще обединим цивилизования свят срещу ислямския тероризъм, който ще елиминираме напълно от лицето на земята, каза Доналд Тръмп след като положи клетва като 45-ия президент на САЩ.

Преди да влязат в Белия дом, след полагането на клетва, новият американски президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания поведоха традиционното шествие от Капитолия по "Пенсилвания авеню", където бяха приветствани от хиляди хора. Президентът и първата дама слязоха по стълбите пред Конгреса заедно с вицепрезидента Майк Пенс и съпругата му Карън, придружени от почетен военен ескорт.

Междувременно Сенатът на САЩ утвърди генералите от запаса Джеймс Матис и Джон Кели за министри на отбраната и на вътрешната сигурност в правителството на президента Доналд Тръмп. Те вече положиха клетва пред новия вицепрезидент Майк Пенс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8869

4

flatko

21.01 2017 в 19:30

Тролове, не мога да разбера в коя аудитория се целите. Тези с про-Путински възгледи така или иначе са вече безнадеждни случаи и е излишно да ги доубеждавате. Останалите, които имат малко разум в главите си, не биха се впечатлили от злобни коментари, написани на половин български, половин руски. Онези, които ви плащат, напълно са се прецакали.

P.S. Не съм много ангажиран с проблема за ObamaCare, защото не живея в САЩ и няма как да имам директен поглед върху проблема. Коментирам само защото вече ми се повръща от платени писачи, които се изхождат под всяка статия.

63994

3

Red or Dead

21.01 2017 в 18:31

Чакаме следващия Указ да бъде....СПИРАНЕ ФИНАНСИРАНЕТО НА всички нпо...мпо...и так далее.......и най-вече ТОТАЛНА смяна на всички нива в държавния апарат, да измете цялата глобалистка ЛБГТ гмеж....включително и пълна подмяна в управлението на ЦРУ и ФБР...

13350

2

torbalancho

21.01 2017 в 17:46

а кога ще го осъдят мошеника обама!!!!!!