Президентът на Венецуела уволнява всички, които не го харесват

OFFNews 23 август 2016 в 11:30 8225 10

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е наредил да бъдат уволнени всички държавни служители, които не го харесват.

Държавният глава на южноамериканската държава е определил дори срок от 48 часа на министрите си да освободят всички работници в публичната сфера, които искат да бъде свикан референдум за освобождаването му от този пост, съобщи говорител на социалистическата партия в Каракас, цитиран от Ройтерс.

Стотици служители в обществения сектор твърдят, че са били освободени от работа само заради това, че са подписали петиция срещу непопулярния президент, обясняват организации за защита на човешките права и местни медии. 

"Няма как да търпим в държавните ведомства, институциите и общините хора, които са срещу революцията", каза Хорхе Родригес, лидер на управляващата в страната социалистическа партия.

Конституцията на Венецуела позволява провеждане на референдум за освобождаване на държавния глава по средата на шестгодишния му мандат. Опозицията настоява за референдум срещу Мадуро, твърдейки, че той носи основната вина за икономическата и социалната криза в страната.

През последните месеци опашките в супермаркетите и бунтовете за храна се превърнаха в ежедневие във Венецуела. В страната има остър недостиг от основни стоки, инфлацията е трицифрен процент, има дълбока рецесия, а рейтингът на президента Мадуро падна до рекордно ниски нива.

Дори и догодина референдумът срещу него да мине обаче, до края на мандата постът ще бъде поет от вицепрезидента на страната и социалистите ще останат на власт във Венецуела, уточнява Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

5

Big Smile

23.08 2016 в 13:08

Не лошо да се командирова екипът на Жан Виденов и други експерти от БКП за да довършат работата...
Можем ида им построим няколко спортни зали и монументи..
А за едно НДК направо си плачат!

11751

4

Big Smile

23.08 2016 в 13:05

Viva Bojko Borisov!!!

29216

2

Лопе де Вега

23.08 2016 в 11:48

Социализъм, мадуризъм = дефицит, инфлация и накрая - глад!

Поздрав!

15256

1

mendi

23.08 2016 в 11:41

ГолЕма работа!
В България това се практикува постоянно, или поне след всички иабори.