Тръмп към медиите: Не сте честни, на церемонията ми имаше повече хора

offnews 22 януари 2017 в 11:51 12017 2

Снимка Reuters

Ето с тези снимки на "Ройтерс" от инаугурацията на Тръмп и Обама (2009) медиите показаха, тази на Обама е била посетена от много повече хора.

Американският президент Доналд Тръмп се обиди на медиите и ги обвини в нечестно отразяване на церемонията му по встъпване в длъжност. Проблем се оказа броят на хората на инаугурацията.

Тръмп заяви, че "изглежда" около милион и половина души са слушали речта му на живо в петък.

По-късно прессекратарят му в Белия дом обяви, че множеството е било "най-голямото", което някога е присъствало на инаугурация.

Нито един от двамата не доказа твърденията си. А фотографите показаха, че при встъпването в длъжност на Обама през 2009 г. е имало много повече хора.

В събота милиони в САЩ и извън страната протестираха срещу новата администрация на Тръмп.

В столицата Вашингтон повече от 500 000 души излязоха на протест, в Ню Йорк протестиращите бяха около 400 000. Протести имаше и на други места, включително Чикаго и Лос Анджелис. 

Целта им беше основно да се подчертаят правата на жените, които според активистите са заплашени от политиката на новата администрация.

Тръмп не коментира протестите по време на посещението си в ЦРУ, което също бе съпътствано от многоброен протест, но вместо това се обърна към пресата. Президентът обвини медиите, че насаждат вражда между него и разузнаването.

Американският президент все пак изрази позицията си за протестите по-късно чрез съобщения в Туитър.

"Гледах протеста вчера, но имам впечатлението, че ние току-що проведохме избори! Защо тези хора не гласуваха?"

"Мирните протести са отличителен белег на нашата демокрация. Дори и винаги да не съм съгласен с тях, признавам, че хората имат право да изразяват мнението си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12342

1

tarbuh

22.01 2017 в 12:25

"Президентът обвини медиите, че насаждат вражда между него и интелигенцията."

Intelligence в този смисъл не е интелигенция, кой е превеждал статията? По същия начин pathetic не е патетичен, sympathetic не е симпатичен. Intelligence е разузнаване.
 
X

Да помогнем на украинските деца!