Тръмп прикривал контактите на Флин с руския посланик

ОFFNews 15 февруари 2017 в 11:33 3798 2

Дни след встъпването си в длъжност Доналд Тръмп е знаел, че съветникът му по национална сигурност Майкъл Флин е подвел вицепрезидента Майк Пенс за контактите си с руския посланик в САЩ, но е изчакал близо три седмици, преди да го издаде, предава "Асошиейтед прес" позовавайки се на информация от Белия дом.   

Флин е бил разпитван от ФБР за разговорите си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, което е сигнал, че връзките му с Русия са били забелязани от службите. 

От Белия дом заявиха, че са провели подробно разследванe, включително на самите заговори на Флин, които били записани от разузнаването, но в тях не се съдържа нищо незаконно. Според администрацията проблемът е не, че Флин е обсъждал с посланика санкциите срещу Русия, а това, че е прикрил темата от Майк Пенс. 

Същевременно "Ню Йорк Таймс" съобщава, че още по време на кандидат-президентската кампания служители от щаба на Доналд Тръмп и други приближени до републиканеца са засичани да водят редовни разговори с представители на руското разузнаване. 

Това се случвало в същото време, в което американските служби намерили доказателства за руска хакерска намеса във вота. Властите в САЩ се опитали да проверят дали те се съдействали на руснаците, но досега няма сведения за това. 





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови