Тръмп се заобиколи с екип от милионери и милиардери с общо 14,5 млрд. долара

ОFFNews 08 декември 2016 в 12:36 9214 2

Макар и да залагаше и на защитата на американските работници и средната класа по време на предизборната си кампания, обкръжението на Доналд Тръмп във властта е доста далеч от средностатистическия американец. Още преди да е събрал половината си кабинет, Тръмп се е заобиколил с милионери и милиардери със сумарно състояние за 14,5 млрд., съобщава NBC.

За най-заможен сред помощниците на Тръмп изданието посочва заместник-държавния секретар по търговията Тод Рикетс, който освен, че е частичен собственик на бейзболния отбор Чикаго Къбс е и син на милиардер, основател на голяма брокерска компания. Състоянието му се оценява на стойност 5,3 млрд. долара. 

Отговарящата за образованието  Бетси ДеВос го следва с 5,1 млрд. долара. Тя е снаха на съосновател на голяма маркетингова компания и сестра на основател на военно предприятие. 

Секретарят за търговията Уилбър Рос, известен с реконструирането на фалирали компании в сектора на производство на стомана, въгледобив и телекомуникации, е с богатство, оценено на 2,9 млрд. щатски долара. 

Активите на Линда МакМеън, съпругата на собственика на кеч компанията WWE, която отговаря за малкия бизнес в администрацията на Тръмп, се оценява на 1,16 млрд. долара. 

Към този списък могат да бъдат добавяни и милионери като главният прокурор Джеф Сешънс с 15,8 млн., държавният секретарат за здравоопазването Том Прайс с 13,6 млн. и транспортният секретар Елен Чао с 16,9 млн. Бившият кандидат-президент на републиканците Бен Карлсън, нагърбен със задачите на жилищното строителство и градоустройството пък има 26 млн. долара в банката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови