Украински депутат предложи Русия да плаща наем за Крим

ОFFNews 20 февруари 2017 в 13:48 3843 15

В план за прекратяване на конфликта в Източна Украйна, представен на бившия съветник по национална сигурност на Доналд Тръмп Майкъл Флин, се предлага възможността Русия да плаща наем за анексирания през 2014 г. Крим, пише "Ню Йорк Таймс". 

Според депутата Андрей Артеменко има доказателства за корупция за настоящия украински президент Петро Порошенко, с които той да бъде свален от власт. След това с управление, което е по-позитивно настроено към Русия, може да се пристъпи към плана му.

Той включва изтегляне на всички руски военни от Източна Украйна, каквито Москва отрича да има, както и референдум за отдаването на анексирания Крим под наем за срок от 50 или 100 години. 

Украинският посланик в САЩ Валерий Чали отговори, че Артменко не е упълномощен да представя алтернативни решения от името на Украйна, а подобна идея може да бъде предложена само от тези, които открито или прикрито представляват руските интереси. 

Реакцията на Москва е категорично отхвърляне на думите на украинеца. 

"Как може Русия да наеме собствения си регион от себе си?", заяви Дмитрий Песков, прессекретаря на президента Владимир Путин, цитиран от Ройтерс. 

Сходни думи използва и руският външен министър Сергей Лавров: "Трудно е да се коментира, защото не можеш да наемеш нещо от себе си. Дори нямам какво да допълня към това", категоричен бе Лавров, цитиран от ТАСС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

14

Стефан

20.02 2017 в 16:01

Друга работа нямаш ли си?:) Да чакаш отговор от пропагандист, е като да чакаш пари или мензис, които са закъснели. Няма да дойдат.

42249

13

Denis Rizanov

20.02 2017 в 15:28

КАФЯВА запетайка в кенефа, какво става с линка? Цитираме кого? Айде бе "експерте" по завъртулките, чекаме.

42249

11

Denis Rizanov

20.02 2017 в 15:04

паджеро си ти!
Когато ЦИТИРАШ НЕЩО, винаги трябва да можеш да се позовеш на оригинала. Основно правило.
Та ДАЙ ДА ВИДИМ "оригинала"!
Не ми преразказвай, как някой ти бил преразказал как в един ден бил чел някъде нещо.
Подчертах ти дебело, че истината е другаде. Ти се праиш, че те вали дъжд. Не бе пикая на главата ти! Оближи се с език и виж, че е солено.
)))))

42249

8

Denis Rizanov

20.02 2017 в 14:54

Точице, не ми цитирай, ДАЙ ДА ГО ВИДЯ!
))))))

Щото шорошораст смотан, няма такова нещо. Истината е съвсем друга. Но няма да ти отварям очите.

42249

7

Denis Rizanov

20.02 2017 в 14:52

Направо не мога да се усмихна.
Като си помисля само че баш богчето дето спи с партийната секретарка кака ти ленче ПРОДАДЕ НА РУСНАЦИТЕ бургаската рафинерия, и после пак в техен интерес затвори плевенската.
Ало костовистите, що пищите сега от Путин, а не хванете да повеете малко главния си сектант на някое високо дърво за това, че плащате един от най-скъпите горива в Родината си бе?
Или то за вас България не е Родина и вие сте си "ок" с тези цени, даже радостно подпърхвате и намигайки питате: "А не може ли и по-високи? Не може ли да платя по 5лв литъра дизел вместо по 2,50?"