Ценко Чоков остава в ареста

OFFNews 17 януари 2017 в 11:48 2570 1

Ценко Чоков остава в ареста

Кметът на врачанското село Галиче Ценко Чоков остава в ареста и ще бъде настанен за лечение в болница под охрана. Синът му Мартин също остава в ареста, реши във вторник Апелативният специализиран съд.

Съдът отмени домашния арест, под който Ценко Чоков беше пуснат на първа инстанция преди дни. 

Чоков и синът му са обвинени за редица престъпления, а кметът е посочен като ръководител на организирана престъпна група, както и в изнудване, лихварство и побои. За това и съдът днес сметна, че ако са на свобода, има опасност двамата да извършат нови престъпления. Освен това, според доказателствата, двамата давали указания как да действа престъпната група, смятат магистратите. Те припомниха, че свидетели разказват за лихварската дейност на престъпната група, както и за случаи на психически и физически тормоз.

Прокуратурата обяви, че съвсем скоро ще внесе обвинителен акт в съда. Той е изготвен днес. Адвокатът на Чокови - Илиян Василев обаче смята, че това е нарушение и дори предубеденост от страна на обвинението, защото Мартин и Ценко били готови да дадат обяснения.

Прокуратурата смята, че ако Чокови са на свобода могат да извършват ново престъпление. А дейността на престъпната им група се отличавала с методи на насилие.

Срещу Чокови има кампания, която се води от около десетина души и това е ясно за всеки, който е непредубеден, смята защитата. Тя обясни, че Чоков е ясно откроена политическа фигура, харесвана от едни и мразена от други. В името на какво и кои са везните, които мерят обществените опасности, попита Илиян Василев, като припомни други случаи на медийни дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови