Шампион в тениса нокаутира съдия, Канада падна служебно (видео)

OFFNews 06 февруари 2017 в 11:48 4087 1

Уникален нокаут преживя съдията на тенис мача между Канада и Великобритания за "Купа Дейвис". Американците загубиха служебно заради невъздържана проява на 17-годишния тенисист Денис Шаповалов. Това се случи в решителния пети мач.

В него Кайл Едмънд водеше с 2:0 след 6:3, 6:4. При 1:1 в третия сет британецът стигна до пробив, а в яда си при загубена точка Шаповалов извади топка от панталоните и я прасна право в лявото око на рефера на стола Арно Габа.

На рефера беше оказана спешна помощ. Преди да бъде откаран в болница, той обяви, че присъжда служебна загуба на Канада. Така канадецът записа името си в 117-ата история на състезанието.

Инцидентът получи широк отзвук и Шаповалов определено нанесе сериозен удар върху репутацията си. Младежът е шампион за възрастта си от "Уимбълдън". Мнозина му предричат титли от Големия шлем и при мъжете.

"Срамувам се от постъпката си. Такова нещо никога няма да се повтори. Поведението ми е недопустимо. Извиних се лично на рефера, който за щастие не е пострадал сериозно", каза Шаповалов.

От международната федерация по тенис (ITF) обаче като отбелязват, че в действията на Шаповалов не е имало зла умисъл.

Голямата изненада поднесе Белгия, която отстрани Германия с 4:1. Решителният успех осигури Стив Дарси с победа 2:6, 6:4, 6:4, 7:6(8) над Александър Зверев. Победителят, който е №58 в света, има по-нисък ранкинг от 3-ма представители на съперника. Това обаче не му попречи да поднесе изненадата.

Поражението за Германия означава, че през септември ще трябва да играе плейоф, за да остане в групата. За Белгия това е първият път, в който побеждава този съперник от общо 9 срещи.

Продължава мачът между Аржентина и Италия. Аржентинецът Карлос Берлок победи с 4:6, 6:4, 6:1, 3:6, 6:3 Паоло Лоренци и изравни резултата на 2:2 победи. Решителният двубой ще противопостави Гуидо Пея срещу Андреас Сепи.

Другите резултати от Световната група:

Белгия - Германия 4:1

Австралия - Чехия - 4:1

САЩ - Швейцария - 5:0

Япония - Франция - 1:4

Сърбия - Русия - 4:0

Хърватия - Испания - 2:3

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

1

косата

06.02 2017 в 11:52

Мал шанс и за двамата ... Офнюз, да ви имам витиеватото писание ... на видеото много ясно личи че прасна топката без да гледа къде ще отиде и му стана неприятно че съдията пострада.