Допускат Ахмед да се е объркал за трансплантацията на дете

OFFNews 20 март 2017 в 08:04 5346 1

Възможно е семейството на Ахмед Молов да се е объркало относно трансплантацията на дете.

Това коментира пред БНТ директорът на Изпълнителната агенция по трансплантация Марияна Симеонова, която е категорична, че това е семейство, което има нужда от помощта и не смята, че са злоупотребили с доверието на хората, а че са се объркали.

"В нашите регистри няма информация, че Ахмед е имал съвместимост с потенциален донор", уточни Симеонова. Тя коментира, че е възможно семейството да е било викано за някаква проверка и да са се объркали, че става дума за трансплантация.

Д-р Симеонова отбеляза и че е търсено семейството за разяснение: "Ние търсим тези хора, но не можем да се свържем с тях, не допускам злоупотреба, смятам, че е объркване, контролен преглед може да е причина за объркването".

Семейството на Ахмед разказа пред БНТ, че е викан 3 пъти в София за трансплантация. Самият Ахмед също отбеляза, че са го викали в столицата. След като са събрани парите за трансплантация, тя е уговорена в Турция, чака се само подобрение на състоянието на сърцето на Молов. Остатъкът от средствата семейството ще дари на друг нуждаещ се.

Д-р Симеонова потвърди, че някои моменти в разказа на семейството са верни:" Наистина има неща, които съвпадат и затова искам да говоря с тях, не ги обвинявам, наистина човекът е болен и има нужда. Случвало се е на пациенти да се звъни и през нощта".

Ахмед обяви миналата седмица, че е отстъпил реда си за трансплантация на бъбрек на нуждаещо си дете, но самият той има нужда от спешна операция. След историята ми за дни българите събраха парите за трансплантацията му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

20.03 2017 в 10:35

Свирено е вече.
С или без оправдания, с или без объркване лошото чувство остана.
Виновни за това са главно и единствено медиите "развъртяли" медийно торнадо около случая.
Владимир Йончев, и вие участвахте в това! И носите вина.