Лаура Далмайер скочи срещу МОК

OFFNews 23 февруари 2017 в 14:47 2136 1

Прославената немска биатлонистка Лаура Далмайер скочи срещу системата за определяне на домакинствата на олимпийски игри.

Носителката на пет златни и един сребърен медал от завършилото преди седмица световно първенство в Хохфилцен изрази недоволство от чиновниците в МОК, които в търсене на печалби, избират за домакини екзотични дестинации, където зимните спортове нямат традиции.

Последният пример е руския Сочи, където бяха пръснати колосални средства, които едва ли някога ще се върнат. Догодина пък Игрите ще се проведат Пьончан, Южна Корея.

"Олимпийските игри трябва да станат по-привлекателни, устойчиви и не толкова скъпи. В момента европейски градове масово се отказват от провеждане на олимпийски игри заради безсмислените разходи.

Също толкова безсмислено е да се правят в Азия или държави, които разполагат с много пари, но спортовете нямат никаква популярност.

В Норвегия, Швейцария и Германия са правени невероятни Игри, тъй като ски спортовете там са много популярни и има изградена необходимата инфраструктура. Трябва тотално да се промени днешната ситуация, защото не води до нищо добро", коментира Далмайер пред "Билд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови