Златен дубъл за Хиршер в Санкт Мориц

OFFNews 19 февруари 2017 в 18:32 1838 0

Австриецът Марсел Хиршер триумфира в слалома на световното първенство по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен курорт Санкт Мориц.

За Хиршер това е втора титла след гигантския слалом и общо трети мезал от световното първенство.

27-годишният австриец финишира с общо време 1:34.75 минути. Той изкова победата си още в първия манш, като завърши с 46.43 секунди и запази първото място и след второто си спускане.
На второ място се нареди Мануел Фелер също от Австрия на 68 стотни от секундата. Той записа най-доброто класиране в кариерата си, след като досега имаше едно пето място в слалом за Световната купа в Леви през ноември миналата година.

Германецът Феликс Нойройтер остана трети на 93 стотни от секундата и на второ поредно световно първенство завърши с бронз.

Считаният за фаворит Хенрик Кристоферсен остана четвърти. Норвежецът имаше победи в пет от осемте слалома през сезона, но направи много грешки в първия манш, когато даде шесто време и не успя да ги компенсира. В ядо си той хвърли ските си на финала.

Нашият Алберт Попов пък се нареди 27-и с изоставане от 4.33 секунди от Хиршер. Той беше 31-и след първия манш. Другият ни участник Камен Златков остана 36-и.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews