Близки на загинали в катастрофи искат оставката на съветника Благовест Георгиев

OFFNews 16 май 2024 в 12:20 18462 0

Благовест Георгиев

Снимка Фейсбук

Родители и близки на загинали на пътя поискаха общинският съветник - от ПП-ДБ-"Спаси София", сега независим,  Благовест Георгиев, който избяга от причинена катастрофа от него в началото на април, да напусне Столичния общински съвет. 

Почерпеният Георгиев тогава отказа тест с дрегер. 

"Продължаваме промяната" поиска оставката  му преди повече от месец. Той бе изключен от групата и изваден от комисиите, в които участваше. 

"Поведението на общинския съветник Благовест Георгиев е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за публична фигура. Той трябва да понесе своята отговорност пред закона", каза и председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров. Георгиев бе изключен

"Според публични данни това не е първият случай, в който Георгиев е хванат с алкохол в кръвта зад волана. Абсолютно недопустимо е представител на управляващата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и поведението му да бъде оставено без последствия. Още повече, ако се окаже истина, че въпросният е заплашвал органите на реда с това, че е общински съветник от "Продължаваме промяната", заявиха от ГЕРБ-СДС и настояха Благовест Георгиев незабавно да напусне СОС и да понесе своята отговорност за случилото се пред закона. 

Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на пътя", заяви днес по БНР, че това е единственото правилно поведение.

"Тук сме заради десетки семейства, които са пострадали, и поведението на хора като Благовест Георгиев. Затова просто не можем да приемем оттук нататък политици да дават такъв негативен пример на обществото, защото всеки надолу си казва, че след като те могат да го правят, вместо да дават пример, че те могат да си позволят да карат пияни, дрогирани и агресивни, защо и аз да не го правя, и да им се разминава, и всъщност точно това се прави. На всички нива вече всеки си го позволява и наистина му се разминава, благодарение след това и на нашата правосъдна система, която обикновено дава условни присъди или ниски ефективни присъди", коментира тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Граждански активист в политиката